Про що говорили Путін, Порошенко, Меркель та Олланд

Про що говорили Путін, Порошенко, Меркель та Олланд
Лідери "Нормандської четвірки" обговорили домовленості профільної робочої групи у Мінську щодо відведення танків і легкої артилерії на відстань 15 км з обох сторін від лінії розмежування.

Про це йдеться у заяві Єлисейського палацу, повідомляє ТСН.

Повідомляється, що Порошенко, Олланд, Меркель та Путін під час телефонної розмови висловили впевненість, що ці домовленості будуть підписані якнайшвидше, а ефективним механізмом нагляду стане спеціальна спостережна місія ОБСЄ, яка буде розміщена на місцях уздовж лінії розмежування.

"Що стосується зони довкола Широкиного, то чотири лідери взяли до відома заперечення представників сепаратистських сил і звернулися до Спеціальної спостережної місії (ССМ) ОБСЄ та експертів Комісії з координації і контролю за припиненням вогню (JCCC), щоб знайти практичні рішення для відведення українських військ і розгортання в цьому районі ССМ ОБСЄ, починаючи з 3 серпня", - зазначається у заяві.

Крім того, лідери чотирьох держав привітали рішення розпочати проекти з відновлення очисних споруд і системи водопостачання та відновлення залізничного сполучення для транспортування вугілля.

"Вони привітали досягнуту у Мінську домовленість щодо розгортання гуманітарних логістичних центрів у буферній зоні. Ці центри повинні бути використані для надання мобільних банківських послуг", - йдеться у документі.

Учасники переговорів також відзначили важливість забезпечення вільного доступу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) з метою досягнення прогресу з обміну полоненими та ідентифікації зниклих безвістей осіб.

"Лідери чотирьох держав підкреслили важливість зберегти єдину дату для організації місцевих виборів в цілому в Україні, в тому числі в деяких районах Донецької і Луганської областей. Було також відзначено, що місцеві вибори повинні пройти за стандартами ОБСЄ і контролюватися Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ", - йдеться у заяві.

Також чотири лідери погодилися з необхідністю якнайшвидшого узгодження наступного пакету газових угод.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Путін під час розмови не дістав з кишені Януковича ?..
Відповісти