Українська художниця створює унікальні портрети із зелені. ФОТО

Українська художниця створює унікальні портрети із зелені. ФОТО
Надія Антонець викладає зі свіжої зелені портрети своїх друзів - відомих українців

Про це повідмоляє Еспресо.TV.

Як розповідає Надія Антонець, ця серія портретів задумувалася для Facebook, просто для підняття настрою собі і друзям. Художниця не планує будь-яких виставок, "де картинки надруковані і висять в дорогих багетах".

"Ідея виникла поступово, після того, як українців почали називати "укропами" і Андрій Єрмоленко створив шеврон "Укроп". Для дизайнерського конкурсу розважалася і на намальований портрет Шевченка виклала вуса зі свіжого кропу, а далі вже почала розвивати ідею", - розповіла Антонець.

Художниця для створення портретів чоловіків використовує свіжі і сушені листя кропу, салату, чаю, духмяних трав, зеленої цибулі та інших рослин. До альбому "Борода", де художниця зобразила переважно чоловіків з бородою, ввійшли портрети художника Андрія Єрмоленка, музиканта гурту "Хамерман Знищує Віруси" Альберта Цукренка, лідера гурту "Вагоновожатые" Антона Слєпакова, художника Максима Казаріна та інших.

"Відбір героїв відбувається виключно за моєю особистою симпатією (тому не пропонуйте мені, будь ласка, себе і депутата Корбана або ще когось), перевага надається чоловікам з бородою, бо по-перше, це красиво і це можна фактурно, цікаво зробити в матеріалі", - додала вона.

Художниця на один-два портрети витрачає приблизно один день. Її робота включає підбір фотографії, матеріалу, ескіз, викладання, фотографування, доопрацювання.

"Цією серією я хочу виразити свою любов, симпатію, підтримку, повагу людям, з якими я особисто знайома, яскравим, харизматичним, талановитим, творчістю і особистістю яких я захоплююсь, які надихають, які живуть і працюють в Україні і для України", - уточнила Антонець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українська художниця створює унікальні портрети із зелені. ФОТО
24 липень, 2015, 23:00
Поляки бояться україців?
24 липень, 2015, 22:00