Комуністам заборонили брати участь у виборах

Комуністам заборонили брати участь у виборах
Усі комуністичні партії, які існують в Україні, законодавчо втрачають можливість брати участь у політичному житті держави, зокрема й у виборчому процесі.

Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов, повідомляє ТСН.

"Сьогодні міністр юстиції відповідно до ухваленого Верховною Радою закону підписав рішення, згідно з яким комуністичні партії, які є сьогодні в нашій країні, втрачають право бути суб'єктом політичних і виборчих процесів", - наголосив він.

Також Турчинов пояснив, що відтепер Комуністична партія України та інші сателітні комуністичні партії втрачають політичний статус і права політичної партії. "Це дійсно історичний момент...", - додав секретар РНБО.

Очільник Мін'юсту України Павло Петренко уточнив, що таке рішення прийнято щодо трьох політичних партій. "Після прийняття законів (про декомунізацію - прим.ред.) була створена незалежна комісія, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні - КПУ, Компартії (оновлена) і Комуністична партія України робітників і селян.

На основі висновків комісії я підписав три накази, які визначають, що компартії України, зокрема, у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам ч.2 ст.3 закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки". Ця політична сила і дві інші комуністичні партії відсьогодні не можуть бути суб'єктом виборчого процесу і не можуть брати участь у політичному житті країни", - заявив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
комунізм ідея майбутнього нажаль свідомість більшості людей до неї ще не доросла
Відповісти
Ідіоти! Інакше і не скажеш.
Відповісти
Повна демократія.
Відповісти
заборонили ідею! Сила...
Відповісти
Комуністична теорія є лише теорією і в своєму базовому вигляді не підлягає реалізації на практиці. Приблизно тому, що можна вірити у Бога, але неможливо його побачити. Комунізм у світі у практичному втіленні був і є квазікомунізмом, це закамуфльована теорія оволодіння, фактично – захоплення, державної влади, і не більше. Тому в Україні заборонено не комунізм, а пародію на нього, такий собі фальсифікат, який нашкодив і шкодить людській свідомості.
Відповісти
чи як завжди, конституція рифмується з проституцією
Відповісти