У Луцьку тестують учасників АТО на наявність вірусу гепатиту С

У Луцьку тестують учасників АТО на наявність вірусу гепатиту С
Проведене нещодавно перше пробне тестування на базі Київського військового госпіталю показало, що рівень інфікування військовослужбовців з зони АТО перевищує середні показники по Україні.

Але лише широка загальноукраїнська кампанія з тестування зможе показати реальну картину поширення цієї небезпечної хвороби та поставити перед керівництвом держави питання про необхідність забезпечення відповідного лікування.

З 24 по 28 липня включно у Луцьку проходить акція приурочена до всесвітнього дня боротьби з гепатитом «С» - наша спільна справа в боротьбі за людські життя.

Акція передбачає проведення безоплатного анонімного експрес-тестування для учасників АТО на наявність вірусу гепатиту С.

У п’ятницю, 24 липня, акція стартувала у Волинському обласному госпіталі інвалідів війни та у військовому госпіталі А-4554.

Надалі тестування учасники АТО можуть пройти у Волинському координаційному центрі допомоги учасникам АТО, згідно розкладу: 24,25,27.07.2015р. з 10:00 до 18:00 та 28.07.2015р. з 10:00 до 14:00.

Крім того під час тестування буде проводитись опитування з метою встановлення шляхів передачі вірусу гепатиту С та виявлення найбільш поширеної ризикової поведінки, з точки зору розповсюдження гепатитів у групі «учасники АТО».

Довідково: Акція присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами, який відзначають щороку 28 липня більш ніж у ста країнах світу.

У світі 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них щонайменше 1,2 млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знає про своє захворювання, оскільки у 80% випадків гострий період проходить без симптомів. Масштабні бойові дій на сході України, що супроводжуються великою кількістю загиблих і поранених військовослужбовців та мирних жителів робить ще більш актуальною проблему надзвичайно високого рівня небезпеки інфікування гепатитом С.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку тестують учасників АТО на наявність вірусу гепатиту С
26 липень, 2015, 12:39