У Києві правоохоронці вручали повістки «мажорам»

У Києві правоохоронці вручали повістки «мажорам»
У столиці правоохоронці провели спецоперацію «Мажор».

До спецоперації були залучені представники військових комісаріатів, працівники київської поліції та міліції, повідомляє Радіо 24.

«Ми зустрічаємо молодих людей у місті відпочинку, де вони традиційно відпочивають та спілкуються. Згідно з законом, представники військкоматів не мають права зупинити чоловіка та вручити повістку. Адже в Україні не введено військового стану. Проте, запитати показати документи та підтвердити особу має право представник правоохоронних органів. З цієї причини до проведення спецоперації залучено міліціонерів», — повідомив військовий комісар Печерсько-Голосіївського військового комісаріату Віталій Хом’як, пише УНН.

За його словами, більшість молодих людей, до яких підходили правоохоронці, сідали до своїх автівок та тікали від вручення повісток.

«Все проходить тільки згідно з законом України «Про мобілізацію». Коли людина показує документи та підтверджує прізвище, їй вручалася повістка. А представники районного військового комісаріату могли зв’язатись з людиною, яка перевіряє прізвище у списках призовників», — додав військовий комісар.

Спеціальна операція «Мажор» тривала дві години. Зі слів міліціонерів, під час першої операції з пошуку ухильників не складалися адміністративні протоколи. Втім, більшість молодих людей не побажали спілкуватись ані з військовими, ані з міліцією.

Під час проведення спеціальної операції «Мажор» у Печерському районі було вручено 10 повісток на проходження медичної комісії у військовому комісаріаті. Більшість хлопців, з якими спілкувались правоохоронці, виявились студентами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мабуть створюють спеціальний мажорний батальйон
Відповісти
Цікавий експеримент. І в Луцьку є з кого створити мажорний батальйон. З тих, хто повинен свої гріхи перед державою скупити кровю, як у фільмі "Штрафбат". Погуляйте хвилин з десять в робочий час вулицею ім. Лесі Українки, зверніть увагу на вгодованих кабанів, яким по років 20-30-40, з животами, в шортах... Вони, як раки, повзають по вулиці чи сидять, розкарячившись, за виносними столами громадського харчування, хлебчуть пиво з виглядом сибаритів, обсмоктують "сексуальну тему", хоч їх жіноча стать не цікавить. Такі б рили окопи, але ззаду треба автоматчика зі сплетеним в "колосок" шкіряним гарапником.
Відповісти
А можливо спочатку Микола Яррославович піде москалів бити...
А за Ним його родичі,куми, рідні... А вже потім простий народ турбуйте та їхніх "мажорів"...
Відповісти
Сміх і сльози.
Вручити повістку "мажору" не означає те, що його заберуть до лав ВСУ. І до чого тут ця "спецоперація"? Звіздуни нещасні.
Відповісти
Та не тільки на вул.Лесі.А вночі в клубах б ють морди один одному.Хай їдуть москалів лупити.
Відповісти