Туреччина завдала авіаударів по позиціях курдів у Іраку

Туреччина завдала авіаударів по позиціях курдів у Іраку
Турецька авіація завдала ударів по позиціях Робітничої партії Курдистану на півночі Іраку.

Про це з посиланням на джерела у силових відомствах Туреччини повідомляє Reuters.

«Турецькі винищувачі F-16 завдали ударів по позиціях Робітничої партії Курдистану у північному Іраку», - йдеться в повідомленні.

У агентстві додають, що атака стала поки що останньою спробою наступу Туреччини на бойовиків Курдистану та Ісламської держави. «Бойові літаки, що завдали ударів по Хакурку у Північному Іраку, піднялися в повітря із бази у Діярбакирі», - зазначили співрозмовники агентства.

Натомість турецькі Збройні сили втратили двох солдатів убитими та чотирьох пораненими внаслідок нападу бойовиків Робітничої партії Курдистану (РПК) на військовий автомобіль. Бойовики влаштували засідку та підірвали військову машину, що проїздила біля міста Діярбакир. «На закладеному на узбіччі фугасі підірвалася військова машина, після чого бойовики Курдистану відкрили по ній вогонь та поранили іще чотирьох солдатів», - наголосили у Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, ЄС та НАТО підтримає Туреччину у боротьбі проти терористів, однак закликає країну продовжувати процес примирення з курдами. Про це заявила верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні.

«Кожною дією треба уникати ризику порушити режим припинення вогню або перешкодити мирному процесу», - йдеться в офіційній заяві Могеріні, поширеній після телефонної розмови з турецьким міністром закордонних справ.

20 липня унаслідок вибуху в культурному центрі турецького міста Суруч загинули 32 особи, близько 100 отримали поранення. Інцидент стався в місці, де кілька сотень молодих працівників соціальної сфери збиралися їхати до сирійського міста Кобані для його відновлення після атак ІДІЛ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.