Британська компанія Pearson виставила на продаж The Economist

Британська компанія Pearson виставила на продаж The Economist
Британська компанія Pearson заявила про початок переговорів щодо продажу The Economist.

Про це йдеться в заяві Pearson PLC.

Услід за продажем FT Group, основний актив якої - газета Financial Times, японській Nikkei Inc., британська Pearson веде переговори щодо продажу 50% частки Economist Group - видавця The Economist.

«Pearson підтверджує, що нині проходить процес обговорення з керівництвом Economist Group та довіреними особами щодо можливого продажу 50-відсоткової частки в групі», - йдеться в заяві.

При цьому зазначається, що «жодної впевненості в тім, що процес домовин призведе до угоди, немає». Потенційних покупців Pearson не називає.

Група мінотаріїв, які володіють іншими 50% акцій компанії, веде переговори з Pearson. Однак у них поки недостатньо ресурсів, щоби викупити частку, пише Reuters. Водночас вони мають значно більше прав під час голосування, аніж Pearson, яка володіє акціями класу Б. Окрім того, для будь-якої зміни власника небхідна обов’язкова згода таких власників акцій, як Cadbury, Rothschild та інші. Аналітики Reuters сумніваються, що мінотарії схвалять продаж 50 % акцій Economist Group третій особі.

Нагадуємо, що Pearson PLC 23 липня продала газету Financial Times японській Nikkei за 1,29 мільярда доларів, що тотожно 844 мільйонам фунтів стерлінгів.

Японці стануть власниками газети, сайту ft.com, додатку How to Spend It, компанії Confidentials and Financial Publishing (видання The Banker, Investor Chronicle та ін.).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Продається для успішного пограбування британців супер-проститут мерзотний індексаційний ціновий вор і субсидійний брехун Яйценюк-кулявлоб!!!!
Відповісти