В Україні створили першу об’єднану громаду

В Україні створили першу об’єднану громаду
Івано-Франківська обласна рада 24 липня прийняла рішення про створення Печеніжинської територіальної об’єднаної громади з центром у селищі Печеніжин та призначення перших місцевих виборів депутатів Печеніжинської селищної об’єднаної громади та селищного голови.

До складу новоутвореної громади окрім Печеніжина ввійшли ще 8 сіл Коломийського району. Про це повідомили в офісі реформ Івано-Франківської області, пише ZiK.

Громада стала першою в Україні, яка пройшла усі етапи об’єднання згідно з відповідною методикою. Вона зможе отримати ті повноваження, які наразі мають міста обласного значення.

Відомо, що нові ради, обрані вже в об’єднаних громадах, отримають нові повноваження та суттєві ресурси.

До центрів спроможних громад будуть перенесені з районних центрів місця надання низки важливих послуг – адміністративних, соціальної допомоги через територіальні центри, пожежні, правоохоронні, санітарно-епідеміологічної служби тощо. У разі нестачі приміщень, інших елементів інфраструктури для надання всіх необхідних послуг громадам надаватиметься допомога з державного бюджету на їх придбання чи побудову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.