Агропромгрупа «Пан Курчак» збере врожай із 15 тисяч гектарів землі*

Агропромгрупа «Пан Курчак» збере врожай із 15 тисяч гектарів землі*
Нині на полях Агропромгрупи «Пан Курчак» вже зібрали озимий ріпак, на черзі – озима пшениця та ярий ячмінь. Загалом цьогоріч під озимими майже 6 тисяч гектарів ріллі, це поля як у Волинській, так і у Рівненській областях.

Тим часом Агропромгрупа збільшила площі озимої пшениці, посіявши її вдвічі більше, ніж попереднього року, а це майже 5 тисяч гектарів.

Більше на 17%, у порівнянні з попереднім роком, площ і під ярим ячменем. Загалом цьогоріч Агропромгрупа планує зібрати врожай з 15 тисяч гектарів землі.

За словами директора ПП «ЗАК», яке займається обробітком земель АПГ «Пан Курчак» Олександра Мехедка, на сьогодні у полях, аби вчасно та якісно зібрати врожай, працює більше десяти одиниць високотехнологічних комбайнів, а також декілька десятків одиниць вантажного автотранспорту. Тим часом приймати, сушити, очищувати та зберігати збіжжя нового врожай готові елеватори Агропромгрупи, а це чотири сучасні елеваторні комплекси потужністю 100 тисяч тонн, які належить ТзОВ «Агротехніка», що входить в АПГ «Пан Курчак», у Турійську, Локачах, Чарукові (ст. Несвіч) та Мар’янівці.

В подальшому якісне зерно без ГМО, вирощене на полях Агропромгрупи, стане складовою повнораціональних збалансованих комбікормів, які продукує ТзОВ «Агротехніка» на двох своїх заводах. Волинські комбікорми є європейської якості, а тому їх використовують як для відгодівлі птиці та свиней на власних фермах Агропромгрупи, так і експортують за кордон.

Тим часом сільські ради, на території яких АПГ «Пан Курчак» обробляє землі, мають фінансову користь від такої співпраці. Адже підприємства Агропромгрупи є соціально відповідальними, оскільки, не тільки справно платять селянам за оренду паїв, а й сплачують 0,5% від нормативно-грошової оцінки землі на розвиток сільських територій.

Так, лише торік «Пан Курчак» інвестував понад 2 мільйони гривень на вирішення актуальних проблем громад Волинської та Рівненської областей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Агропромгрупа «Пан Курчак» збере врожай із 15 тисяч гектарів землі*
27 липень, 2015, 14:07