Волиняни не хочуть об'єднуватися

Волиняни не хочуть об'єднуватися
У перспективному плані формування спроможних територіальних громад Волині, які схвалили 25 червня під час сесії облради, — 74 громади. Втім, це число занадто велике для нашого краю. Влада переконує волинян: об'єднуватися слід більшими групами, а ті не хочуть.

Про це стало відомо під час засідання регіональної робочої групи з підготовки проекту Перспективного плану формування спроможних громад, - пише Волинська правда.

За інформацією директора Офісу реформ Анатолія Пархом’юка, попередній список можливих територіальних громад — недосконалий. Відтак, жителі селищ та міст Волині мають можливість обрати, з ким хочуть об`єднуватись. Водночас, групи повинні налічувати якомога більше громад, аби загальний їх список був не 74, а максимум — 37.

Водночас, голови районних адміністрацій, які доповідали під час засідання в селекторному режимі, розповіли про основну проблему (яка, до слова, у кожному районі одна і та ж, - авт.): небажання краян об`єднуватись. Зокрема, багато населених пунктів бажають залишитись автономними.

Інші ж села між собою не можуть визначитись: хто буде головним у громаді. Так, у Ковельському районі села Скулин, Стеблі та Білин не можуть дійти згоди щодо об`єднання тільки тому, що і Скулин, і Білин бажають бути головним елементом в громаді.

Анатолій Пархом’юк попросив очільників районів не зволікати і проводити роз`яснювальну роботу серед волинян з метою швидкого подання документів остаточного розподілу громад.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо села скулин, стеблі та білин не можуть дійти згоди щодо об`єднання тільки тому, що і скулин, і білин бажають бути головним, значить головним треба призначити стеблі
Відповісти
А Що станеться з будівлями сільськх рад!??? і як ефективно працюватимуть громади якщо зараз за довідкою треба побігати!!!
Відповісти
Та як працювали неефективно, так нічого і не поміняється. Це ж чергове замилювання людям очей, рехворми еуропейські ідуть, а те що з фінансами швах- про це мовчок. Одним словом Нью-Васюкі
Відповісти
будуть Нью-Яйцевнюхи...
Відповісти
якщо. тепер нема порядку в селах.то що буде після об"єднання.
Відповісти
Якщо ви думаєте що результат у вас рифмується з словом Еуропа, то ви не щира і не чесна людина
Відповісти
Останні новини
Волиняни не хочуть об'єднуватися
27 липень, 2015, 18:42