У Луцьку батькам пропонуватимуть створити благодійні фонди при школах

У Луцьку батькам пропонуватимуть створити благодійні фонди при школах
У Луцьку хочуть створити благодійні фонди при дошкільних і шкільних навчальних закладах, щоб налагодити прозору систему використання батьківських коштів.

Про це стало відомо 28 липня на постійній комісії з питань освіти, науки, культури, мови.

Обговорювали питання щодо батьківських коштів, які вони дають на утримання своїх дітей в дитячих садочках. Було висловлено думку, що використання цих коштів повинно бути максимально правильне, а це можливо тільки тоді, коли зробити використання цих коштів якомога прозорими.

Хоча інформацію про кошти і можна дізнатись на офіційних джерелах, однак не кожному це доступно, і не кожен знає як покроково дізнатись цю інформацію.

Тому на комісію один з депутатів виніс проект рішення щодо створення благодійних фондів, які будуть оперувати безготівковим обігом коштів при дитячх садочках чи школах, адже це дасть можливість раціонально використовувати кошти і зробити це публічно і прозоро.

Натомість начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк сказав, що вони можуть лише рекомендувати батькам створення такого фонду і аж ніяк не змушувати їх це робити.

«Батьківська громада дуже активна, при найменшому невдоволенні вони починають діяти. Ми не заперечуємо в цілому щодо цього проекту рішення та й працюємо над цим напрямком. Є положення про батьківський комітет при садочках, яке офіційно зареєстроване і має правову основу. Яким чином ми можемо заборонити батькам збирати кошти, адже це їхнє право»,- мовив Олег Гребенюк.

Також він наголосив на тому, що змушувати батьків до створення благодійних фондів ніхто не має права, комісія, в свою чергу, може тільки рекомендувати батькам це зробити.

Натомість член комісії Григорій Пустовіт запропонував зробити пілотний проект на прикладі одного благодійного фонду, управління освіти і одної-двох шкіл, а тоді показати за результатами роботи чи ця ідея працює чи навпаки.

Натомість члени комісії внесли свої пропозиції та підтримали це рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нефіга собі придумали... може їм вже над всім надати контроль,замість того щоб виділяти кошти на садочки , школи, то х...ра , а як вести контроль за батківським комітетом і як розподіляються кошти, то вже тутика зі своїми загребущими лапами.................
Відповісти
Слабо по 700 гривен в школе на ремонт с ребенка?? Єто что 2о школа уже переборщила вокруг школи не могут привести в порядок директору на пенсию пора а не руководить тут нужен хозяйственник а не тютя
Відповісти
Захарила вже ця 'нова' влада, навіть ригі собі такого недозволяли.
Відповісти