Партію «Народний контроль» звинуватили у маніпулюванні думкою лучан. ФОТО

Партію «Народний контроль» звинуватили у маніпулюванні думкою лучан. ФОТО
Представник забудовника на вулиці Чорновола у Луцьку, де планується спорудження кількох багатоповерхівок і прогулянкової зони, заявив, що представники політичної партії «Народний контроль» маніпулюють думкою лучан, безпідставно звинувачуючи забудовника у порушеннях.

Про це йдеться в «Офіційному роз’яснення ситуації, яка склалася навколо забудови на вулиці Чорновола», текст якого надав ВолиньPost’у представник забудовника – директор ТОВ «Сучасний Дім Плюс» Руслан Дроздов.

У роз’ясненні йдеться:
«У місцевих медіа з’явилися інформація про зустріч частини мешканців будинку на вулиці Чорновола, 22 з активістами політичної партії «Народний контроль» та представниками забудовника. Зустріч відбулася 27 липня. Йшлося про перспективи будівництва багатоповерхівок на цій же вулиці та спорудження прогулянкової зони уздовж річки Сапалаївка.

Причиною такої зустрічі, на нашу думку, стало намагання місцевих «політиків» провести черговий виборчий захід, використовуючи популярний піар-метод «бунт проти забудови під вікнами». Через це у лучан могло скластися викривлене враження про наміри забудовника.

Про це свідчать такі факти:

- Представників забудовника не запрошували на це зібрання. Вони дізналися про нього випадково в останній момент.

- Місцевих мешканців серед учасників зібрання, які спеціально прийшли на цей захід, було не більше 10 чоловік. До того ж більшість претензій до забудовника озвучив представник політичної партії «Народний контроль» Михайло Шелеп, а не місцеві мешканці. Окрім того, політик Шелеп під час зустрічі робив усе можливе, аби представник забудовника не мав можливості спокійно, чітко і аргументовано донести до людей свою позицію.

- Під час заходу активісти політичної партії «Народний контроль» не дали можливості представникам забудовника прокоментувати побоювання мешканців. Зокрема,

1) місцева мешканка стверджувала, що «жодна установа не може гарантувати того, що будинок на схилі річки вистоїть та не завалиться».

Офіційно інформуємо лучан: фахівці провели інженерно-геологічне дослідження грунтів земельної ділянки, на якій мають споруджувати будинки. Їх результати однозначні: будівництво багатоповерхових будинків на цій землі можливе, безпечне і надійне за умови влаштування суцільної монолітної «подушки» під будинком. Згідно чинного законодавства проект будівництваобов’язково пройде державну будівельну експертизу на перевірку міцності конструкції.

2) мешканці висловлювали побоювання, що забудовник не дотримає обіцянки спорудити прогулянкову зону поряд з новозбудованими будинками. Або ж, якщо її спорудить, то закриє чи обмежить доступ.

Утім, представнику забудовника активісти не дали можливості розповісти місцевим мешканцям про досвід спорудження і функціонування «Сіті Парку», де прогулянкова зона є загальнодоступною і має довжину понад 320 метрів. Схожі плани і щодо прогулянкової зони, яку повинні спорудити поряд з вулицею Чорновола. Місце буде загальнодоступним. Протяжність прогулянкової зони – понад 430 метрів (від приміщення обласного архіву до містка на вулиці Чорновола). Окрім того, науковці-екологи на прохання інвестора вивчають можливість розчищення заболоченої території поряд з земельною ділянкою з влаштуванням заплави річки та насипного острова для загальнодоступного відпочинку жителів міста.

3) Мешканці сумніваються, що під час будівництва буде вирішене питання з парковками для авто.

Замовник будівництва поставив проектантам завдання передбачити окрему парковку для мешканців новозбудованих будинків. Окрім того, загальний проект благоустрою прилеглої території буде представлений місцевим мешканцям для обговорення та врахування їх пропозицій.
Ми сподіваємося, що наші пояснення внесли розуміння у ситуацію щодо майбутнього будівництва на вулиці Чорновола і подальші маніпуляції з думкою громади стануть неможливими.

Ми просимо лучан не сприймати на віру усі заяви, зроблені представниками політичних партій і не вірити без достатніх на це підстав у їх благі наміри стати за кілька місяців до виборів захисниками прав і свобод мешканців міста.

А місцевих політиків закликаємо бути більш відповідальними і думати не лише про момент виборів і війну за електоральну підтримку, а й про комфортне майбутнє міста Луцька, в якому усім нам надалі жити».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я сумніваюсь, що бюджет міста отримає кошти від забудовника, якщо земділянку за 1 грн передадуть УКБ, а УКБ передасть в суборенду за 1 грн земділянку забудовнику. Однак не сумніваюсь, що є неозвучені мотиви в тих, хто підтримує цей проект!!!
Відповісти
доскачеться забудовник аж до іподрому
Відповісти
Вчора був там, спочатку сварився а потім розібрався в ситуації і зрозумів що нічого поганого не трапилось, лише втратив свій час! Одним словом - політика!
Відповісти
Там у тому "контролі" Данильчук та інші нероби, то що можна очікувати?:)))
Відповісти
Це усе, що може шелеп. Тут показаний весь його інтелект і спосіб мислити "експертно".
Відповісти
Давно пора було б щось вже зробити та впорядкувати ту територію. Скільки пам’ятаю - там завжди ростуть будяки та валяється купа сміття. Сумніваюсь, що місцевим мешканцям приємно бачити на навколишній території таке видовище. І дуже прикро, що ці «недополітики» використовуючи довіру та наївність жителів своїми такими акціями лише будують собі піар-компанію перед виборами. А ми, жителі міста, як завжди залишимось у розбитого корита. Насипний острів взагалі дуже цікава тема, такого у нашому місті ще немає, хотілося б побачити. Люди, думайте головою та дбайте про своє майбутнє, а головне про майбутнє своїх ДІТЕЙ!!!
Відповісти
Когось "жаба душить", що думаючі люди хочуть зробити для міста щось нормальне. Цікаво чому ж Шелеп і ко раніше не проводили подібні акції, а роблять це перед виборами. Не акція, а явна "заказуха"
Відповісти
Ці контролери звісно ж пройдисвіти, але й влада котра позаконкурсом віддає такі території "за дякую" нічим не краща...
Відповісти
На городі бузина , а Луцьку Шелеп.
Відповісти
Не збираюсь ідеалізувати чи прославляти "як деякі" даного забудовника. А ось про так званий "Народний контроль" скажу. Зібралась купка пройдисвітів(щоб не сказати більше) яких з відусіль поперли(Правий Сектор, Батьківщина, Народний Фронт і тд.) і намагаються піаритись будь-яким чином і за будь-чий рахунок, бо ж на носі місцеві вибори. А на справді як казали старі люди "то є повний ПШИК"!!!!!
Відповісти
Коли вже там шось зроблять толкове??? Та хай вже строять, хай хоть шось зроблять путнє!!! Запроданців менше слухайте!!! Контролям і рухам ганьба!!!
Відповісти
Вибори вибори.... Знайома пісня, перед виборами все погано)) будувати погано, не будувати погано, і хто йому дав право називати себе народним контролем???? Шо він таке контролює???
Відповісти
Якшо той шелеп пришелеп, не хоче щоб будували, то нехай бабки за які знімає "мажорний" офіс і тратить на рекламу білбордів віддасть тим мешканцям!!! Бо попахує що цей контроль чергова ЗРАДА!!!
Відповісти
миськрада получае гроши и не мали за комуникации и з оренди на сесии ришали дати квартири атовцям
Відповісти
Політику все приплітаєте, а тут корупцією тяне - віддіти просто 70 соток забудовнику в оренду і ні копійки у бюджет міста, це нормально? Хай все буде законно і прозоро, тоді не буде цих розмов про політику
Відповісти
Тут всі коментарі проти народного контролю, дуже странно...
Відповісти
Заходила в "Народний контроль" з проханням шодо перевірки конкретних порушень,допущених 3-ім ЖЕКом відносно нашого будинку - навіть слухати не захотіли, їх це не цікавить.Велике питання, чому вони називають себе словом "народний" і які перевірки на користь народу роблять? Окрім як пропіаритись пробіжками по невеликих супермаркетах, щось нічого конкретного для народу не бачила.
Відповісти
Ну ,блін , знайшли з ким про містобудування дебатувати. Так Шелеп же шуруп називає кучерявим цвяхом .
Відповісти
А де будуть жити пташки, які зараз живуть там?
Після розчищення там не буде де робити гнізда, та і люди їх відлякуватимуть.
Відповісти
Думаю, що такі фото можна зробити біля кожного будинку, в центрі міста, в кожному сквер та парку, але це не означає, що потрібно всюди будувати будинки та класти асфальт. Потрібно частіше прибирати та ставити смітники.
Відповісти
Добродомов своєму народному (ха-ха-ха) контролю грошей не дає, от шелепи з данильчуками рекетом і займаються. Забудовників шантажують та будівництво блокують. Самі в своєму житті цвяха іржавого не забили. А де тільки хоч якесь будівництво то весь контроль там - допомагає сам собі хабарями-відкупом розжитись.
Відповісти
Останні новини
Партію «Народний контроль» звинуватили у маніпулюванні думкою лучан. ФОТО
28 липень, 2015, 15:20