В Італії пройшов перший чемпіонат Європи з квідичу

В Італії пройшов перший чемпіонат Європи з квідичу
Перемогою Франції над командою Великобританії з рахунком 90-50 завершився перший європейський чемпіонат по квідичу – вигаданої гри із книг про Гаррі Поттера.

Про це пише Укрінформ.

"Франція стала чемпіоном Європи з квідича, перемігши у напруженому фінальному поєдинку команду Великобританії", - йдеться у статті The Guardian.

Видання додає, що фінал турніру відбувався у італійському містечку Сартеано у Тосканії, де «більшість місцевих мешканців ніколи не чули про такий вид спорту».

Незважаючи на те, що Джоан Роулінг вигадала гру для магічного світу, її «земні» правила займають 170 сторінок тексту. «Правила квідича – досить складні. У грі беруть участь 7 гравців з кожної команди, п’ять м’ячів та шість кошиків, які виконують роль воріт. Кожен матч починається зі слів рефері: «Мітли догори!» і завершується, коли хтось упіймає прикріплений до шортів гравця тенісний м’яч під назвою «снітч», - пояснюєThe Guardian.

При цьому всі гравці переміщаються по ігровому полю верхи на мітлах.

«Це досить жорстка гра. Один з наших гравців у фіналі отримав перелом плеча. Обидві команди грали досить агресивно, але в межах правил», - зазначив капітан французької команди Деніс Джордан.

Видання додає, що після перемоги французька команда з нетерпінням очікує Кубку світу з квідичу, який пройде наступного року у визначеному міжнародним комітетом місці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"це досить жорстка гра"
ше б пак - віника в задницю запихають
Відповісти
Останні новини
В Італії пройшов перший чемпіонат Європи з квідичу
29 липень, 2015, 06:09