Волинські шахтарі пишуть заяви на звільнення. ФОТО. ДОКУМЕНТ

Волинські шахтарі пишуть заяви на звільнення. ФОТО. ДОКУМЕНТ
Гірники шахти №1«Нововолинська» продовжують акції протесту. Шахтарі пишуть заяви на звільнення.

Основна вимога шахтарів – повне погашення заробітної плати, ‒ пише Буг.

«Ще декілька днів – і не буде кому тут працювати”, – говорять шахтарі.

За інформацією видання, з однієї дільниці уже 8 людей подали такий документ. Два мільйони виділених на погашення не вистачило на внески по кредитних картках та не перекрило квітень.

Зранку тривають наради між профспілками та дирекцією. Вирішується питання подальшої роботи шахти. Видобуток вугілля відкачується вода.

«Я повністю підтримую шахтарів, які страйкують. Вони хочуть отримати чесно зароблені гроші, бо досі не мають чим годувати свої сім’ї. На рахунок шахти вчора надійшло 1 мільйон 500 тисяч гривень на виплату відсотків. Таким чином ми зуміли повністю погасити заборгованість за квітень. Шахта №1 може діяти до 2020-го року, адже є із чим працювати», ‒ розповів директор шахти №1 «Нововолинська» Олександр Шостак.

Шахтарі заперечують слова керівника і додають, що зарплата за квітень виплачена їм не у повному обсязі. Винними у ситуації із шахтою гірники називають усіх директорів.

Олександр Шостак зазначає, що за час своєї роботи – близько 3 тижнів – неодноразово їздив у відрядження у Києв. Як наслідок, налагоджені контакти із «Вугіллям України», відновлені угоди із Центральною збагачувальною фабрикою та є домовленості із ДП «Львіввугілля».

Варто зауважити. Що до страйкарів не приходили представники Нововолинської міської ради.

Гірники зазначають, що більшість шахтарів, звільнених за власним бажанням, переводяться на шахту «Бужанська». Працівники відділу кадрів шахти розповіли, що гірники почали подавати заяви на звільнення від учора. « У зв’язку із ситуацією, яка склалась у місті, справжніх фахівців гірничої професії зовсім не вистачає. Шкода, що справжні спеціалісти переходять від нас на шахту «Бужанська», бо вважають її більш перспективною», – розповідають у відділі кадрів.

На сьогодні на шахті, за офіційними даними, працюють 605 гірників. Однак, ніхто не виходить на роботу. В лаві працюють лише підземні електрослюсарі, які викачують воду.

Нагадаємо, гірники шахти №1 «Нововолинська» розпочали страйк у понеділок, 27 липня, з вимогою виплати зарплати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські шахтарі пишуть заяви на звільнення. ФОТО. ДОКУМЕНТ
29 липень, 2015, 12:53