Енергію від приватних альтернативних установок можна буде продавати

Енергію від приватних альтернативних установок можна буде продавати
Закон України, який дозволяє приватним домогосподарствам, оснащеним сонячними і вітровими електрогенеруючими установками, продавати надлишки електроенергії енергоринку.

Він оприлюднений у газеті «Урядовий кур'єр» сьогодні, 29 липня, і набирає чинності від завтрашнього дня, 30 липня, повідомляє ZAXID.NET.

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії» визначає, що потужність таких установок не повинна перевищувати 30 кВт, а вартість електроенергії встановлюватиметься Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. При цьому закон дозволяє продавати таку електроенергію без ліцензії.

Відповідно до закону, також скасовується правило «місцевої складової». Замість нього вводиться стимулюючий коефіцієнт, що застосовується до «зеленого тарифу». У разі, якщо компанія при будівництві енергоустановки використовувала 30% українського обладнання, доплата становить 5% до тарифу, а якщо частка українського обладнання становить 50% - то 10% до тарифу.

Ще 14 липня президент Петро Порошенко підписав закон, яким вносяться зміни до законів «Про альтернативні види палива», «Про електроенергетику» та «Про засади функціонування ринку електричної енергії України».

Виробництво електроенергії в Україні сонячними і вітровими станціями за 6 місяців 2015 року збільшилася на 1,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 700 млн кВт/год.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Стартував продаж Windows 10
29 липень, 2015, 14:09
Енергію від приватних альтернативних установок можна буде продавати
29 липень, 2015, 13:42