Горохівчани презентують свої таланти на арт-майданчику. ФОТО

Горохівчани презентують свої таланти на арт-майданчику. ФОТО
У міському сквері у Горохові юні та дорослі мають можливість презентувати свої таланти щонеділі.

Арт-майданчик, який з початку цього літа запрошує горохівчан та гостей міста отримати щоразу духовну насолоду від пісенних і мелодійних зустрічей, уже став однією з найгарніших мистецьких традицій Горохова, пише Слово Волині.

І це завдяки талановитій особистості Людмилі Гетьманчук, її колезі із Горохівської музичної школи Наталії Бадко і громадській активістці Тетяні Янюк.

Маєте бажання поспівати, пограти - приходьте щонеділі ввечорі у міський сквер. Там є все, що потрібно музиканту, співаку, декламатору. Навіть… фортепіано!

Тепер навіть мер міста і сам запрошує до участі у ліричних творчих вечорах не лише дітей і молодь. Достойним поваги є його задум подарувати горохівчанам музичний сувенір, авторами якого стали знані у мистецькій когорті Горохівщини ветерани духової музики.

Петро Голдованський, Віктор Назарчук, Олександр Кос, Микола Шепічек, Микола Климюк, Анатолій Оліщук, долучивши до цього зібраного міні-оркестру ще й маестро-баяніста Володимира Онищука, із задоволенням і вдячністю прийняли таке несподіване, але, з їх слів, дуже приємне запрошення. Грали, як у юності, а що згадували її в ореолі музики, про це розповідали усміхнені від творчого натхнення і завзяття очі поважних оркестрантів.

Грали, не втомлюючись, ніби з роками й не випускали з рук інструментів. Почути улюблені мелодії зібралося чимало їх знайомих-ровесників, а дітвора аж пританцьовувала під приємні милозвучністю акорди, аж доки до верховіття торкнувся зоряний вечір. Тоді творчу естафету від ветеранів прийняли учні викладачів Горохівської музичної школи, заспівавши пісні на українській, англійській і французькій мовах.

Неабияке задоволення отримали й шанувальники фортепіанної віртуозності, якою вразив гість міста - випускник Волинського музичного училища мистецтв імені Стравінського журавниківець Павло Чех.

На арт-майданчику вже дивував глядачів своєю концертною програмою колектив РНД «Просвіта» «Барви осені», багато інших вокалістів і ансамблів, читців і місцевих поетів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
самі діди талановиті..
Відповісти