На Волині почали ефективніше боротися з корупцією

На Волині почали ефективніше боротися з корупцією
29 липня у прокуратурі Волині під головуванням прокурора області Дмитра Чепіжака відбулася нарада, на якій підведено підсумки роботи органів прокуратури області у першому півріччі 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Як розповів Дмитро Чепіжак, завдяки забезпеченню ефективної реалізації додаткових управлінських рішень, посилено протидію корупційним проявам. Кількість виявлених та розслідуваних корупційних злочинів зросла вдвічі (112 проти 56 у 2014 році). За результатами їх розслідування до суду скеровано у півтора рази більше кримінальних проваджень (37 проти 21 у минулому році), кожне третє з них - про отримання неправомірної вигоди.

До відповідальності за вчинення адміністративних корупційних правопорушень притягнуто вдвічі більше осіб (48 проти 22 у минулому році), кожен четвертий із них – правоохоронець.

Активізовано протидію незаконному обігу підакцизних товарів та протиправному видобутку бурштину.

Знешкоджено чотири злочинних групи, серед них одна – з ознаками корупції у бюджетній сфері.

Здійснення прокурорами процесуального керівництва загалом сприяло забезпеченню якісного досудового розслідування кримінальних правопорушень, відтак в області забезпечено розкриття більше половини з них.

Суми позовних вимог прокурорів сягнули 34 млн. грн., у тому числі з питань представництва інтересів держави – 33 млн. грн. Судами їх задоволено на 3,7 млн. грн. Забезпечено стягнення більше 8 млн. гривень, з них 1,8 млн. грн. – до бюджету.

Учасниками наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури Волині, та основні завдання на наступний період.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шо це пишъутъ клоуни?брехня повна
Відповісти
Останні новини
На Волині почали ефективніше боротися з корупцією
29 липень, 2015, 19:28