У Генштабі заявили про термін звільнення в запас призовників третьої хвилі

У Генштабі заявили про термін звільнення в запас призовників третьої хвилі
Велика частина військовослужбовців, призваних у ході третьої хвилі часткової мобілізації, будуть звільнені в запас у вересні поточного року. Про це в розповів начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Повідомляє Zik.ua.

«Демобілізація буде проводитися в рамках указу Президента, терміни її визначені – липень, серпень, вересень. Але об’єктивно основна маса військовослужбовців, які призвані в ході третьої хвилі мобілізації, будуть звільнені в запас у вересні місяці», – сказав він.

Як пояснив Селезньов, «це пов’язано з низкою позицій», в тому числі зі збільшенням термінів підготовки військових. «У 2015 році було прийнято рішення про збільшення термінів підготовки військовослужбовців, які призиваються з мобілізації – в середньому на 10 днів для четвертої, п’ятої, шостої хвиль мобілізації. Тобто практично терміни проведення мобілізації зсунулися на 30 діб. Це пов’язано з більш якісною підготовкою військовослужбовців, які призиваються до лав Збройних Сил України», – пояснив спікер Генштабу.

Він визнав, що існує певний зв’язок між виконанням плану мобілізації та демобілізацією військовослужбовців. У той же час Селезньов підкреслив: «Процентні показники виконання плану мобілізації свідчать про те, що ми йдемо практично в рамках того графіка, який є, з незначним відхиленням, але поки це не критично, тому все буде нормально».

Нагадаємо, в Україні триває шоста хвиля часткової мобілізації, яка фінішує 17 серпня. Як заявили в Генштабі, сьома хвиля мобілізації не планується в поточному році – якщо не буде загострення ситуації на сході країни.

Згідно з опитуванням воєнкомів і місцевої влади, проведеним «Новым временем», у ході п’ятої хвилі мобілізації призвали тільки 70% від запланованого числа мобілізованих.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.