На Рівненщині Нацгвардія розігнала кілька сотень бурштинокопачів. ВІДЕО

На Рівненщині Нацгвардія розігнала кілька сотень бурштинокопачів. ВІДЕО
З’явилося відео розгону нелегальних бурштинокопачів у центрі рівненського містечка Дубровиця.

Судячи з усього, його виклав один зі «старателів» або їхніх друзів, пише Вісник і К.

Нагадаємо, конфлікт виник через те, що правоохоронці затримали двох копачів бурштину. Кілька сотень колег вирішили визволяти їх силою, на що отримали відповідь правоохоронців.

Цікаво, що автор відео написав до нього коментар з «праведним» гнівом, звинувачуючи у конфлікті правоохоронців. Також не забув згадати про те, що міліція мала б бути на сході, хоча ні для кого не секрет, що Нацгвардійці беруть найактивнішу участь у бойових діях від самого їх початку. Похвалитися цим можуть далеко не всі дуже навіть здорові на вигляд бурштинокопачі. Отже мобілізаційний потенціал в Україні ще доволі великий. Водночас конфлікт у Дуьровиці має вже нарешті підштовхнути державу до законного унормування видобутку бурштину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де воєнком з повістками? Деяких вже й одівати не треба
Відповісти
а чому славна нацгвардія не розжене корупціонерів і злодіїв від державного корита??? Слабо??? Звичайно з простими людьми простіше. І питання автору відносно мобілізаційного потенціалу. Хтось з ваших близьких воюєна сході??? Спочатку поїдьте туди самі,а тоді відправляйте чужих дітей.
Відповісти
Рило сховай совок недорозвинутий.Те і робите, що водяру жрете і бурштин копаєте!
Відповісти
Молодці, Нацгвардія, скільки можна грабити ресурси?
Відповісти
Хай працювати йдуть, або воювати, крадуть бурштин в наглу і тут бачиш-но взяли двох на гарячому і це не сподобалось решті крадіїв... нефіг було там стовбичити то й не отримав би по шапці.. скоро не те що бурштин, будуть ліси вирубувати, електрику красти, газ і кричати шо їм не дають жити.. Серед будня полудня сотня здорових мужиків тиняється по смт замість того щоб працювати!
Відповісти
Закон і порядок - перш за все ! Але Україну врятує тільки диктатура українського націоналізму ! Тоді тільки наведеться порядок починаючи з олігархату і закінчуючи нелегальним бізнесом . Закони не працюють , бо не покаране минуле зло породжує нове зло , ще гірше попереднього !
Відповісти
Вважаю правильно зробили. Бачив пару відео про волинських і рівненських бурштинокопачів... З ними говорити тільки силою, там цілі банди
Відповісти
ай, які погані янтарщики! знайшли крайніх? то ж нічого, шо мєнти кришують цей "бізнес" і без їх "помощі" нічого не було б, нє, треба людей ганяти... знайдуть якихось "козлів атпущенія" - і все тут...
Відповісти
як менти кришують
https://www.youtube.com/watch?v=B5vl9tuSXj0
Відповісти
Ну, і коли почнеться черговий майдан проти кроваого злочинного режму Порошенка, який застосовує озброєних (чути постріли) спецпризначенців проти мирних неозброєних демонстрантів, які відстоюють свої права заробляти собі на шматок хлібу, адже іншої нормальнооплачуваної роботи в тих місцях просто немає? А? Майдануті, до Вас запитання? А взагалі ситуація - подарунок для військового комісаріату. Не треба було нікого розганяти, а навпаки, зігнати до купи і по одному вмпускати, обовязково вручаючи на виході повістки про мобілізацію.
Відповісти
А сьгодні стріляють, по людях?????? Не гарно якось. Це сказав нардеп Яніцький, і голова Киркевич. А те що в Дубровиці бардак це точно. Сотні машин копачів, над трасою за 2-3 км від райцентру всю осінь, зиму , весну. Тільки зараз побачили .
Відповісти
«Милиция 20 лет крышевала добычи, собирала деньги, а теперь людей силой ломает. Это не правильно. Нужно с людьми общаться, убеждать их вымывать камни», — убежден Киркевич.
— Дубровиця. Знову конфлікт. Знову бурштин. Постріли вчора і сьогодні. Тисяча людей оточила місцевий відділ міліції. Дві години провів у перемовинах. Щляхом діалогу з людьми та звільненням двох затриманих і доставленням їх з Костополя в Дубровицю, вдалося загасити конфлікт. Але це лише до завтра, — написав Василь Яніцький у Фейсбуці. — Зараз їду з Дубровиці до Рівного. Зранку зустрічатимусь з силовиками області. Дубровиця хоче знати, хто стріляв по людях. Порада Авакову і Максимову: скомпроментованого 52-го спецвідділу міліції не повинно бути присутнім у бурштинових районах. Не може брудний 52-й вчора "обілечувати" і кришувати старателів, сьогодні забороняти людям перекопувати свій город (с.Крупове), а завтра знову "обілечувати". Моя позиція залишається незмінною — потрібна негайна законодавча легалізація видобутку і реалізації бурштину.
Яка легалізація яким способом добувати? П О М П О Ю?????????????
Відповісти
правильно зробили.
варто було ще оточити та затримати, особливо тих, хто прийшов у масках.
порядок має бути усюди.
банди утворені на видобуванні бурштину мають бути знищені.
бурштинокопачі не чим не відрізняються від корупціонерів - теж крадуть державні надра, що належать народу.
чого їх захищати?
Відповісти
Конечно, правильно сделали.Кто-то там пишет про заработок на кусок хлеба - так зарабатывать его надо законным путем! Кто-то не знает, что фактически все эти копатели - преступники? Так оправдать можно и производство и сбыт наркоты, и открытый разбой и грабеж - тоже ведь "зарабатывают" на хлеб с маслом. Только если воруют у людей - это преступление, а если у государства - это "зарабатывание" на хлеб. Позиция государства по "янтарному" вопросу до сих пор тоже не выдерживает никакой критики, но это уже другой вопрос.
Відповісти
брати-поліщуки биканути)))ню-ню)))
Відповісти
Останні новини
На Рівненщині Нацгвардія розігнала кілька сотень бурштинокопачів. ВІДЕО
30 липень, 2015, 08:47