Формують списки «білих» російських діячів культури

Формують списки «білих» російських діячів культури
Міністерство культури України почало формування "білого списку" діячів культури, які підтримують Україну в умовах агресії, незважаючи на ризики, пов'язані з цим. Першу редакцію списку оприлюднила прес-служба Міністерства культури.

Про це повідомляє Тиждень.ua.

У переліку є імена російських музикантів, акторів, режисерів та інших діячів, які виступили на підтримку України в умовах російської агресії. Зокрема у списку Андрєй Макарєвіч, Лія Ахєджакова, Міхаіл Жванєцкій, Зємфіра та інші.

Водночас у переліку зазначені також західні представники культури. Зокрема актори Арнольд Шварцнеггер, Джордж Клуні, Міла Йововіч, музикант та вокаліст гурту «30 Seconds to Mars» Джаред Лето.

«Високо цінуючи позицію цих небайдужих до України людей, відомих на увесь світ, Міністерство культури розпочинає формування «Білого списку» діячів культури, митців, художників різних країн, які сказали однозначне «так» територіально цілісній, суверенній та демократичній Україні, і відповіли «ні» агресії, окупації та анексії. Створення «Білого списку» – знак подяки та поваги до тих громадян іноземних держав, які не побоялися стати на сторону правди, справедливості та простого людського сумління», – йдеться у повідомленні прес-служби Мінкульту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо ви переінакшуєте російські імена та прізвища? Подивіться, як у списку написано. Існує український правопис, який складали мовознавці і затвердив кабмін. Невже ви знаєте краще, ніж академіки, як писати Ахеджакову чи Йовович? Не треба розхитувати норми. Усталеність правопису - це перша ознака літературної мови. І не треба боятися, що українською ці прізвища звучатимуть не так, як російською. Чехи німця Фрідріха називають Бедржіх, а Мюнхен - Мніховом. Зрештою, так в усьому світі. Відень - по-хорватському - Беч. і так далі.
Відповісти
Останні новини
Формують списки «білих» російських діячів культури
30 липень, 2015, 12:48