Світ побачить «блакитний Місяць»

Світ побачить «блакитний Місяць»
У п'ятницю, 31 липня, весь світ зможе спостерігати "блакитний Місяць". Це досить рідкісна подія, однак до кольору супутника Землі це не має жодного стосунку.

Як повідомляє ТСН з посиланням на Business Insider, 31 липня відбудеться друга повня в цьому місяці - така подія трапляється один раз на 2,7 року.

Зазвичай за один рік відбувається 12 повних місяців - по одному на кожен місяць. Однак у деякі роки, в тому числі й у 2015, повнолунь тринадцять. Одне з цих "зайвих" повнолунь і називається "блакитний Місяць". Місячний (синодичний) місяць триває 29,530589 земних діб, що коротше за всі земні місяці, за винятком лютого. Це невідповідність і призводить до появи "зайвої" тринадцятої повні в деякі роки.

Назва "блакитний Місяць" походить від англійського терміна "Blue Moon" і відповідного ідіоматичного виразу "Once in a Blue Moon", що означає "дуже рідко".

Спочатку "блакитним Місяцем" називався третій повний місяць з чотирьох в одному кварталі (зазвичай у тримісячному кварталі всього три повні). Однак після 1946 року "блакитним Місяцем" називається друга повня в одному місяці.

Оскільки 2 липня цього року вже був повний місяць, 31 липня ми будемо спостерігати "блакитний Місяць".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.