Волинь виконала п'яту хвилю мобілізації на 61%, дев'ять областей - провалили. ІНФОГРАФІКА

Волинь виконала п'яту хвилю мобілізації на 61%, дев'ять областей - провалили. ІНФОГРАФІКА
П'яту хвилю мобілізації провалили дев'ять областей, всього мобілізаційний план був виконаний лише на 70%.

У Генштабі повідомили, що п'ята хвиля була виконана на 90%, але дані, які призводять обласні військкомати і місцеві органи влади, свідчать про те, що держзамовлення не був реалізований мінімум на 30%, пише Новое время.

Найскромніші результати мобілізації демонструють Івано-Франківська, Закарпатська і Чернівецька області. Тут план по п'ятій хвилі не виконали навіть наполовину, а Закарпатті не дотягнув навіть до 30%. Проблеми приблизно одні й ті ж - низька явка, масова втеча за кордон і величезна частка тих, кого медкомісія визнає непридатним для служби. В Івано-Франківській області приблизно в 60 селах за весь рік не мобілізували жодної людини.

А відсоток придатних за станом здоров'я в середньому становить 10%, в той час, коли в середньому по Україні медики відсівають не більше 40-50% викликаних повістками. "Якщо в попередні хвилі у нас були сотні добровольців, то за п'яту хвилю на всю область таких знайшлося всього-то 20 чоловік", - говорить Роман Поронюк, спікер військкомату Львівщини, яка виконала план на 60%.
 
Також слабку статистику показала Одеська область. Там план по п'ятій хвилі мобілізації виконали тільки на 57%. Статистику псує Бессарабія - територія між Чорним морем і Придністров'ям. Тут компактно проживають болгари, гагаузи, молдавани і росіяни, серед населення сильні антиукраїнські настрої, які посилила груба робота місцевих воєнкомів. Проблеми з мобілізацією в місті Харкові. Тут план виконано лише на 23%, при тому, що Харківська область в цілому виконала план на 90%.

Шоста хвиля мобілізації, за прогнозами експертів, проходить не краще. На тисячу розісланих повісток військкомати отримують лише сотню людей. "Люди не бачать сенсу в цій війні і не хочуть ризикувати життям, На жаль, у нас дуже погана мотивація. Обивателю не зовсім зрозуміло, за що ми воюємо, з ким воюємо ", - заявив заступник голови правління Центру воєнної політики та політики безпеки Станіслав Гурак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ділюсь методом, як виконати план по мобілізації на всі 100%: переглядаємо кадри, відзняті під час "ррррррреволюції Гідності" на київському майдані і всіх майданах, що були в обласних центрах, встановлюємо всіх, хто там стрибав і горланив про "счастливе еуропейське майбутнє і про москаляку на гіляку" і негайно призиваємо до армії навіть без мед комісії (а навіщо вона: здоровя стрибати на морозі і битися з міліцією вистачало - тож вистачить на АТО). І виконання плану піде як по маслу. Не забути призвати всіх волонтерів, які гроші і майно збирають, нема чого шлангувати і вдавати, що чимось зайняті - уперед на передову в окопи. А то стрибати і горланити - усі патрійоти, а темер бідні воєнкоми з ніг збиваються, шукаючи бажаючих померти за світле єуропейське майбутнє. Де до речі головний майданівський птрійот Паша Данильчук. Чому не призваний до армії. Непорядок
Відповісти
а ти мабуть також ходив по майданах і сідкував за усіма, бо так добре володієш інформацією: хто, де і коли, що робив. То тебе також треба у цей список, чи ти лише по замовленню пишеш? Dже сьогодні трохи підзаробив, юда?
Відповісти
А мати свою власну думку і своє бачення подій це злочин? А як ти собі думаєш, щоб розпізнати усю небезпеку подій для існування країни то обов'язково треба бути в якійсь партії?
чому сьогодні ПРАВИЙ СЕКТОР який народився з ТРИЗУБУ стає для політиків ворогом, адже саме він став першим захистником кордонів, першим прийняв удар? за іронією долі саме ПС сьогодні стоїть на засадах індивідуального шляху країни до процвітання - між заходом та сходом! а ви далі про своє! тоді - навіть якщо 99% населення землі скажуть "2+2=5" - це повинно бути правдою? а той один що вкаже 4 - брехун? хіба всесвітня більшість колись важила більше за інтелект і творчий пошук одиниць?людство завдячує усім винаходам і відкриттям більшості чи інтелекту генія одного на століття?
Бога нема а людина пішла від мавпи?
ЧИМ ТОДІ ТЕПЕРІШНЯ ПОСТРЕВОЛЮЦІЙНА ДУМКА МАЄ ВІДРІЗНЯТИСЯ ВІД СОЦІАЛІСТИЧНО-КОМУНІСТИЧНОЇ 1917 РОКІВ? ЯКЩО УСІ ІНАКОМИСЛЯЧІ ЛЮДИ ПО ВАШОМУ - ВОРОГИ І ЗРАДНИКИ А МОЖЕ ТІ ЛЮДИ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ НАД СХІДНИМ АГРЕСОРОМ БІЛЬШЕ ВКЛАЛИ НІЖ БІЛЬШІСТЬ ІДЕЙНИХ?
Відповісти
Ось таких мудрих як ви і відправляти. А з Росією нехай воюють ті хто кричав "Пуйло введі войска"
Ввів. Чого ж втікають тепер до нас, хай сі тішуть своїми "вєжлівими казаками" і чурбанами.
А наші чоловіки за кого там мають голову класти? За продажну владу. Майдан стояв за гідність яку знову розтоптали.
Частину тих хто зміг пробитись уже купили, як казав Сашко Білий для кожного з нас або доляри або куля.
Відповісти
Плюсую!
Відповісти
А мне нравится "воинственное" настроение на Украине. Забываете, ребята-кто не кормит свою армию, будет кормить чужую.
Відповісти
Крым уже кормит чужую армию. Знает.
Відповісти