Волинські журналісти зняли фільм про князя Володимира Великого

Волинські журналісти зняли фільм про князя Володимира Великого
З нагоди річниці успіння святого князя Київського Володимира Великого та святкування Дня Хрещення Русі на Волині презентували новий фільм «Володимир Великий: погляд з Волині».

Про це повідомляє Телекритика.

Автор сценарію стрічки - Олег Криштоф, редактор Марія Андрушко, оператор-постановник Валерій Фетисов, режисер монтажу Анжела Шабала.

У фільмі наводяться гіпотези українських вчених, що випливають із останніх досліджень пам'яток історії та культури. Зокрема, за твердженнями окремих істориків, князь Київський Володимир Великий, майбутній Хреститель Русі міг народитися у селі Будятичі, що на Волині, а не у Пскові, як вважалося досі.

Найбільший стереотип, вважають волинські науковці - це історіографічна традиція. Один із перших російських істориків припустив, що княгиня Ольга взяла з собою матір майбутнього князя у Псков і, мовляв, там народився Володимир. Хоча Володимир Святославович народився в інший час - 962-963 роках.

Кандидат історичних наук Сергій Панишко наводить точку зору окремих дослідників, що молоді роки Володимир провів на Волині, де й досі про нього збереглося чимало легенд.

«Ми повинні сміливо йти на випередження, а не плутатися в російській пропаганді, яка нас постійно супроводжує», - вважає професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Михайло Кучинко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські журналісти зняли фільм про князя Володимира Великого
31 липень, 2015, 20:29