Як уродженка США навчає українських солдат надавати медичну допомогу. ФОТО

Як уродженка США навчає українських солдат надавати медичну допомогу. ФОТО
Українка за національністю, уродженка США Уляна Супрун розповіла, як українських солдат навчають правильно надавати першу медичну допомогу.

На зустрічі з відвідувачами фестивалю «Бандерштат» 1 серпня директор гуманітарних ініціатив "Світового конгресу українців", засновник волонтерської організації "Захист патріотів" Уляна Супрун розповіла присутнім, що три тижні тому вона отримала українське громадянство.

До цього Уляна Супрун, яка народилась в США, жила й працювала там лікарем. Однак одразу після подій на Майдані в Києві вона приїхала разом з своїм чоловіком допомагати пораненим протестувальникам у Києві.

«Коли почалась війна, я думала про наших хлопців в АТО, якби їх правильно вчили, якби вони мали всі необхідні речі, аптечки, можливо б не було стільки жетв»,- сказала Уляна Супрун.

Тому Уляна та її однодумці навчають українських бійців, як правильно користуватись аптечками і надавати першу допомогу. Велику кількість якісних аптечок вони доправили на передову бійцям.
Учасник бойових дій, волинянин Сергій Мерчук розповів, що йому і його бойовим побратимам ці аптечки свого часу дуже допомогли.

Уляна Супрун продемонструвала вміст вищезгаданих аптечок.
Також вона зазначила, що в їхній організації, є інструктори які пройшли АТО і мають досвід надання першої допомоги, яким діляться з іншими країнськими військовими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.