В Анкарі на конгресі кримських татар скандували «Слава Україні!»

В Анкарі на конгресі кримських татар скандували  «Слава Україні!»
У столиці Туреччини Анкарі завершився II Всесвітній конгрес кримських татар. Форум закрили під гімни України та кримськотатарського народу.

Повідомляє Укрінформ.

Присутні скандували «Слава Україні! Героям слава!».
За пропозицією Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, наступний конгрес вирішили проводити в столиці Криму або у Києві. «Ухвалили рішення провести наступне засідання конгресу в столиці Автономної Республіки Крим - місті Акмесджит (Сімферополь), або в столиці України Києві», - повідомив Джемілєв.

Наступний черговий з'їзд має відбутися через чотири роки.

За повідомленням прес-служби Меджлісу кримськотатарського народу, в Анкарі відбулася зустріч прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу з лідерами кримських татар - Уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим, президентом Всесвітнього конгресу кримських татар, головою Меджлісу Рефатом Чубаровим і заступником голови Меджлісу Асланом Омером Киримли. При цьому подробиці зустрічі не зазначені.

Нагадаємо, 1 і 2 серпня в Анкарі проходив Всесвітній конгрес кримських татар. Форум організували не у Криму через переслідування російськими спецслужбами активістів кримських татар. Крім того, на півострів заборонений в'їзд і їх лідерам - Джемілєву і Чубарову. На конгрес також не змогли виїхати з Криму багато членів Меджлісу. Їх викликали на допит у «справі 26 лютого» у дні проведення форуму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Анкарі на конгресі кримських татар скандували «Слава Україні!»
03 серпень, 2015, 00:40