Волинським освітянам Євросоюз виділить 40 тисяч євро на розвиток профтехосвіти

 Волинським освітянам Євросоюз виділить 40 тисяч євро на розвиток профтехосвіти
Відповідно до проекту Євросоюзу про покращення підготовки робітничих кадрів для потреб економіки у Волинському регіоні, у цьому навчальному році буде виділено більше 40 тисяч євро для придбання обладнання.

Про це 3 липня розповіла під час оперативної наради у стінах Волинської ОДА заступник начальника управління освіти та науки Волинської ОДА Людмила Плахотна.

Вона зазначила, що до нового навчального року готові лише 85 відсотків державних професійно-технічних навчальних закладів, які передані в обласне підпорядкування. Адже матеріально-технічна база в більшості училищах бажає бути кращою.

Також на шляху встановлення нового навчального обладнання для учнів, яке придбають за європейські кошти, стоять аварійні приміщення та відсутність у навчальних закладах нормальних енергозберігаючих вікон та якісних покрівель.

Зокрема, у Колківському вищому професійному училищі два корпуси навчальної майстерні та лабораторії сільськогосподарських машин визнані такими, що перебувають в аварійному стані, а в Ковельському професійному ліцеї є необхідність встановлення трансформатора.

Наостанок Людмила Плахотна зазначила, що таку ситуацію із навчальними закладами Волині потрібно виправляти, тому що оснастити новим обладнанням старі майстерні, що перебувають у поганому та аварійному стані буде неможливо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинським освітянам Євросоюз виділить 40 тисяч євро на розвиток профтехосвіти
03 серпень, 2015, 12:51