Українці зможуть зберегти номер мобільного телефону після зміни оператора

Українці зможуть зберегти номер мобільного телефону після зміни оператора
Уже наступного року в Україні почне діяти норма, коли абонент під час зміни оператора мобільного зв'язку матиме право залишитися собі старий номер та підключити його до іншого оператора.

Про це в ефірі "Громадського радіо" повідомила директор з інформаційно-телекомунікаційного напрямку Українського державного центру радіочастот Вікторія Трощенко, інформує ТСН.

За її словами, тема надання послуги з перенесення номеру мобільного телефону (MNP), яка дає можливість змінювати мобільного оператора, не змінюючи номера, вже давно обговорюється в суспільстві. Але найбільшої актуальності вона зазнала після підписання асоціації з Європейським Союзом. Це і дало поштовх до того, що український регулятор – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, планує впровадження послуги у 2016 році.

За словами Трощенко, потреба в цій послузі є вже сьогодні, а ще більш популярною вона ставатиме з мірою розгортання мережі 3G в Україні.

"Люди почнуть звикати до якісних послуг і захочуть отримати таких послуг ще більше. Тому, в разі якщо покриття того чи іншого оператора буде незадовільним, за наявності послуги MNP, оператора мобільного зв'язку можна змінити. Це буде поштовхом для них надавати користувачам більш якісний зв'язок", – наголосила Вікторія Трощенко.

Слід зазначити, що 31 липня НКРЗІ на своєму засіданні затвердила Порядок надання послуг із перенесення абонентських номерів. Рішення буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції і набере чинності з дня його офіційного опублікування. Тим часом абонентів мобільного зв'язку хочуть змусити зареєструвати з паспортом на себе номер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці зможуть зберегти номер мобільного телефону після зміни оператора
03 серпень, 2015, 19:20