У Луцьку відкрили пункт прийому заяв у нову поліцію міста. ФОТО

У Луцьку відкрили пункт прийому заяв у нову поліцію міста. ФОТО
У понеділок, 3 серпня, у Палаці культури м. Луцька офіційно відкрили пункт прийому заяв на конкурсний набір в нову патрульну поліцію міста Луцька.

Про це повідомили в інформаційному відділі Луцької міської ради.

У відкритті взяли участь міський голова Микола Романюк, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук, начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига.

Микола Романюк привітав присутніх зі створенням нової патрульної поліції. “Це нова сторінка історії не лише правоохоронних органів, а й Луцька. Мешканці нашого міста очікують на кращий захист, оперативне реагування на правопорушення, які ще мають місце”, - сказав він.

Міський голова, звертаючись до кандидатів у нову поліцію, зазначив, що приємно бачити багато молодих людей, які прийшли подати заяву, це дасть можливість відібрати найкращих.

На прес-конференції для ЗМІ Микола Романюк наголосив, що міська влада зробить усе можливе для матеріально-технічного забезпечення новоствореної структури. Над цим вони працюють спільно з УМВС у Волинській області. Уже посприяли з приміщенням і комп’ютерним забезпеченням.

Другий аспект, на якому зупинився міський голова​, - це сервісна функція патрульної поліції. За його словами, особливу надію лучани покладають на те, що нові поліцейські зможуть навести лад на прибудинкових територіях, де тепер часто порушується громадський спокій, зроблять безпечним рух на вулицях. “Це один з кроків на шляху до Євроінтеграції”, - сказав він.

Петро Шпига повідомив, що наша область в числі перших розпочала створювати патрульну поліцію. Прийом заяв триватиме протягом десяти днів. Потім буде тестування. З 1 вересня розпочнеться навчання, а вже у листопаді-грудні поліція приступить до виконання обов'язків.

Загалом буде 160 поліцейських у місті Луцьку, 20 постійно діючих патрулів. Поліція працюватиме 24 години на добу, 7 днів на тиждень 20 патрулів знаходитимуться на вулицях міста з тим, аби забезпечити безпеку громадян і допомогти кожній людині, яка цього потребуватиме. Вік патрульних поліцейських - від 21 до 35 років. Зі створенням інших підрозділів віковий ценз буде розширено.

Крім того, серед вимог до кандидатів: повна загальна середня або вища освіта, наявність посвідчення водія категорії В, відсутність судимості, фізичне здоров'я та моральна стійкість. Професійну підготовку за міжнародними стандартами будуть здійснювати викладачі, які також будуть проходити конкурсний відбір.

Сергій Кошарук зазначав, що Волинь - прикордонна область. “Ми повинні брати приклад із сусідів, переходити на новий рівень безпеки громадян”,- сказав він. Разом з тим, він переконаний, що це шанс молодим людям себе реалізувати.

Усі акцентували, що відбір до патрульної поліції буде відбуватися відкрито і прозоро, адже це початок реформування поліції, яка має стати європейською. У Польщі 90% громадян задоволені роботою поліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку треба було професійну армію створювати на таких умовах, то й туди б черги були... Але ж війна новообраній владі вигідна: простий невдоволений народ відстріляють там, зубожіння людей та бездарне керування спишуть не неї. І далі можна красти. А поліція захистить Яценюка, Авакова і всю їхню компанію, якщо народ збунтується і висловить своє невдоволення.
Відповісти
хочу запитати з якої і по яку годину приймають...і що при собі потрібно мати..??
Відповісти
В мене знайомого з києва так в армію абрали, не пройшов в поліцію, і в той же день повісточку прямо в руки дали
Відповісти
Вже в Києві навели ще в Луцьку наведіть порядок
Відповісти
А чому так багато людей? Бо зарплата хороша!
Відповісти
Головне, дівчат багато. Проте це не гламур! Це небезпека! Цікаво, а вони в курсі, що на каблуках там не походиш?
Відповісти
А ще дівчата в декрет уміють піти... в кращому випадку рік-два послужать...
Відповісти
Ви може не вкурсі. Дівчата непогано й в кросівках можуть ходити. І навіть штани їм не тиснуть. Та й авто вони краще водять(відповідальніше).
Відповісти
Це все добре "Поліція, престиж, шалений конкурс, дороге навчання, високі моральні та ділові якості, професіоналізм ...і т.д", але наведіть людям офіційну статистику про те, що на сьогоднішній день лише за місяць роботи ці горе поліцейські розбили 50 службових автомобілів, скоїли наїзд на пішоході на дитину, ЗГУБИЛИ 9 одиниць службової зброї, вже звільнено 12 поліцейських. Хай люди оцінять якість реформ і зрозуміють для себе чи потрібні вони. Збільшіть міліції зарплату, а не хай роблять за 2500 грн., розкривають тяжкі злочини, а - клоуни з поліції будуть за 8 тис.грн бомжів ловити чи ДТП де фару розбито оформляти пів дня
Відповісти
Брехня.
Відповісти
Робити не хочу!!! Красти боюся, - поїду до Луцька в поліцію наймуся
Відповісти
не зроблять конкурентні умови між представниками міліції і цією обдарованою молоддю. Хто кращий- вперед. Але завдання інше- показати, що РЕХВОРМИ по еуропейські йдуть. З цього всього получиться звичайна українська показуха і на виході- ПШИК
Відповісти
люди не ідіть в луцк начальник від януковича псих де люстрація де корупційне бюро не люстрований пане президент розберіться
Відповісти
А чи можна з 16 років подавати заявку на нову поліцію
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили пункт прийому заяв у нову поліцію міста. ФОТО
03 серпень, 2015, 14:03