У Луцьку дивились документальне кіно під відкритим небом

У Луцьку дивились документальне кіно під відкритим небом
На нічному «Бандерштаті» присутнім показали документальні фільми про АТО і рух опору в Україні.

Вночі відвідувачі мали можливість переглянути фільми перед відкритим небом. Зокрема, до уваги глядачів були представлені такі фільми як «Добровольці Божої чоти» Івана Яснія (про захисників Донецького аеропорту).

Також присутні дивились кінострічку Олександра Ратушняка та Юрія Митрофаненко «Холодний Яр. Воля України або смерть» хронометражем 26 хвилин.

«Роман Юрія Горліса-Горського «Холодний Яр» написаний в Львові. Ця книга була обов’язковою для прочитання воїнами УПА. Один підприємець перейнявся цією книгою і приніс двадцять тисяч гривень для того, щоб зняти цей фільм. Згодом в нього в часи Януковича «віджали» бізнес, і грошей не вистачило. Тоді Оксана Левкова організувала збір коштів на завершення фільму»,- розповідає один з творців фільму.

Також були представлені цікаві відеоролики, які є переможцями фестивалю Molodiya Festival. Цей фестиваль створений для того, щоб підтримувати, в тому числі матеріально, молодих українських режисерів.

Юлія Гонтарук представила для уваги глядачів серію документальних фільмів «Вавилон’13” про життя українських військових в АТО на передовій.

Закривав сеанс нічного кіноперегляду фільм Олександра Братищенко «Відкрита ніч».

Нагадаємо, про особливості своєї роботи творці громадського об'єднання Babylon'13 розповіли на гутірковій сцені "Бандерштату".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку дивились документальне кіно під відкритим небом
03 серпень, 2015, 15:11