Волинським першачкам не вистачить букварів

Волинським першачкам не вистачить букварів
У Луцьку, Ковелі та Ківерцівському районі не вистачить нових букварів для учнів перших класів.

Про це 3 серпня під час оперативної наради розповіла заступник начальника управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна, пише VIP.

У зв’язку із різким збільшенням очікуваного контингенту учнів першого класу цього року не вистачатиме нових букварів. Йдеться про міста Луцьк, Ковель та Ківерцівський район. Проте, зазначила посадовець, міністерство дозволяє за згодою батьків використовувати буквар попередніх років видання.

Учні 11 класів на Волині забезпечені підручниками на 98%. За словами Людмили Плахотної, не отримали достатню кількість підручників профільного рівня, особливо з хімії, біології, правознавства.

Не вирішеним лишається на державному рівні питання придбання підручників для четвертих і сьомих класів за новими стандартами. Згідно із змінами до законодавства передбачено безкоштовне забезпечення підручниками дітей лише пільгових категорій.

Тож минулого тижня управління надіслало звернення до усіх районів і міст з проханням передбачити можливість 70% компенсації оплати за підручники дітям четвертих і сьомих класів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а хай перестануть щороку програму змінювати і підручників вистачить, щей лишаться. Якийсь "профхесор" заплатив бабала і його програму друкують з купою помилок і розбіжностей, але ж він прохфесор.
Відповісти
Лозунг "нової" влади - Всі гроші депутатам!
от криси, вже на дітях економлять
Відповісти