Азаров у Москві заявив, що місце Януковича – на лаві підсудних

Азаров у Москві заявив, що місце Януковича – на лаві підсудних
Микола Азаров, екс-голова уряду часів Януковича, заявив під час прес-конференції про створення Комітету порятунку України разом з колишніми нардепами Ігорем Марковим та Володимиром Олійником.

Завдання Комітету, як зазначено у Посланні до українського народу, - врегулювати ситуацію в Україні, повідомляє Громадське ТБ.

Це пропонується робити за п’ять кроків, серед них - припинити війну, змінити конституцію України, де закріпити її федеративний устрій та нейтральний статус країни, роззброїти військові формування та відновити стосунки з Росією.

Азаров також представив кандидата в президенти України – екс-регіонала Володимира Олійника. А сам він буде головою уряду у вигнанні. Міністр фінансів – Марков.

Екс-прем’єр заявив, що до складу Комітету також увійшли люди, що живуть та працюють в Україні. Але він не став їх представляти, заявив, що це дуже небезпечно. Він також продемонстрував свій український паспорт.

Азаров стверджував, що західні інвестори мали більшу довіру до нього, ніж до уряду Петра Порошенко.

«Куди вони пливуть, як гуси в тумані», - запитав Азаров, говорячи про політику Порошенко.

Відповідаючи на запитання про знаходження Януковича, Марков заявив, що Комітету це невідомо та додав, що екс-президент винен не менш, ніж хунта, та його місце – на лаві підсудних.

Володимир Олійник, який також був на прес-конференції, заявив, що в Україні потрібно провести дострокові президентські вибори, а не місцеві, та закликав українців виходити на вулиці та «брати владу в свої руки».

Окрім цього, він заявив, що військомати перетворились на терористичні організації та назвав мобілізацію «придушення інакомислення».

«Сьогодні ми у вигнанні – завтра вони», - пригрозив Олійник.

Нагадаємо, Микола Азаров подав у відставку з посади прем’єр-міністра України 28 січня 2014 року. Разом з ним пішов у відставку весь його уряд. Після відставки Азаров покинув територію України й полетів у Австрію. В березні 2014 року ЕС включила Азарова та його сина, Олексія Азарова, до санкційного списку. В Україні його оголошено в розшук.

Володимир Олійник був депутатом ВР від Партії Регіонів та співавтором «диктаторських законів» 16 січня. В Україні він також оголошений в розшук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво почути думку януковича - де місце азарова
Відповісти
Враховуючи те, що Азаров "влаштовував" увесь бізнес Януковича і його сина, то його місце... Важко сказати. Набагато жорстокіше, ніж Януковича.
Відповісти