Як у Нечимному вшанували Лесю Українку

Як у  Нечимному вшанували Лесю Українку
На березі озера Нечимне уже 14 рік поспіль проходить поетичне свято «Лісова пісня», яке вкотре скликало на лісову галявину.

Про це повідомляє Слово Волині.

Сто чотирнадцять років минуло з того часу, коли Леся Українка, перебуваючи в Грузії, всього за дванадцять днів створила безсмертну «Лісову пісню».

Зі сцени лісового театру звучали поетичні рядки. Розпочав поетичну сторінку свята прозаїк, публіцист, багаторічний керівник Волинської обласної організації Національної Спілки письменників України поет Василь Гей.

Вшанувати пам'ять поетеси завітали член правління Національної Спілки письменників України Віктор Мельник, поет зі Львова Іван Гентош, волинські поетеси Галина Яструбецька, Валентина Штинько, Євгенія Назарук, Олена Харитонюк, Ніна Горик та інші.

З глибини скулинських лісів вийшовши на театральну сцену, Мавка ожила на полотні, в камені, у дереві, і в поетичному слові з уривка «Лісової пісні», який представили уродженці Білина Ірина Шевчук та Іван Жук. Присутні «зустрілися» з Мавкою, насолоджувалися мелодіями Лукашевої сопілки у виконанні сопілкаря Андрія Борисюка та поетичними рядками Олександра Богачука, які озвучила Олена Місюра. На святі відома волинська бандуристка Ірина Котлицька виконала композицію на слова Йосипа Струцюка, музику Кос-Анатольського «Лукашева сопілка». Кожному здавалося, що серед глядачів була присутня сама Леся Українка.

Неповторної атмосфери святу додали українські пісні у виконанні народного фольклорного колективу «Родина» сільського будинку культури с. Білин, фольклорного гурту будинку культури с. Скулин, виконавиці народних пісень з Білина Тетяни Відник.

Перед тим, як зібратися на галявині, де мала початися офіційна частина, гості Лесиного свята оглянули книжкові полиці. Тут можна було придбати різноманітну художню літературу, а також оригінальні вироби народних умільців. Присутні на святі милувались сучасними і давніми вишивками майстринь, виставкою картин, мали змогу відвідати будиночок-музей «Лісової пісні» в урочищі Нечимному, ознайомитися з місцевістю, яка колись надихнула Лесю Українку на написання літературного шедевру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.