Як «бандерштатівці» дивились фільми під нічним небом. ФОТО

Як «бандерштатівці» дивились фільми під нічним небом. ФОТО
Завершився дев'ятий широкомасштабний фестиваль українського опору «Бандерштат-2015».

Намети згорнулись, закрились торгові точки, роз'їхались фестивальники, але залишились яскраві враження та безліч нових знайомих, повідомляє прес-служба фестивалю.

Після потужного вибуху хедлайнерів на головній сцені фестивалю ставало помітно холодніше, розпалювались ватри і посиденьки затягувались до ранку. І все ж знайшлось чимало сміливців, які, незважаючи на жорсткі погодні умови, запаслись теплими покривалами та карематами і прийшли на кіноперегляд.

Перша ніч видалась на диво важкою. Апаратура вперто відмовлялась
коритись організаторам.

Запрошені гості виразили своє враження від побаченого на фестивалі, розповіли про фільми, з якими вони завітали до бандерштатівців. Було переглянуто патріотичні, сильні фільми про депортацію кримських татар, про становлення українського духу у дні Революції 2014 року. Також на кіно-ночі згадали про величезний вклад у історію українського мистецтва Тараса Шевченка.

Для того, щоб змусити кіноманів не лише переглядати стрічки, а й «розім'яти голови», для них підготували питання, що стосувались історії України часів ОУН і УПА. Глядачі проявили неабияку активність і глибокі пізнання у цій галузі, що приємно вразило організаторів.

Друга кіноніч зібрала помітно більше фестивальників. Першим представив свій документальний фільм «Добровольці Божої чоти» Іван Ясній.

Добровольці–актори були присутні на кіноперегляді, ділились власними думками і переживаннями. Глядачі стоячи аплодували сміливцям, які поклали душу й тіло за нашу свободу. До 4 ранку вдалось поринути в напружену атмосферу ще декількох фільмів та десятків короткометражних стрічок. Після перегляду різноманітних фільмів кіномани насолодились захоплюючим фаєр-шоу, яке розворушило глядачів та зарядило енергією.

Також завітала на кінопоказ Юлія Гонтарук, яка представила територію документального кіно «Вавилон 13». Це сукупність фільмів українського громадського протесту. Перед глядачами розгорнулась картина подій очима очевидців, що оприлюднили кадри, відзняті різними операторами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як «бандерштатівці» дивились фільми під нічним небом. ФОТО
04 серпень, 2015, 13:00