Росія ніколи не буде воювати з Білоруссю. Це буде катастрофа для самої Росії, - Лукашенко

Росія ніколи не буде воювати з Білоруссю. Це буде катастрофа для самої Росії, - Лукашенко
Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко дав ексклюзивне інтерв'ю незалежним журналістам.

Він заявив журналістам, що Росія ніколи не буде воювати з Білоруссю, повідомляє Еврорадио.

"Росія ніколи не буде воювати з Білоруссю. Це буде катастрофа для самої Росії. І ви в це не вірите, я не знаю, чому ви про це пишете, що там в Україні, а ми наступні. Білорусь залишилася єдиним чесним порядним союзником Російської Федерації", - заявив Лукашенко.

"Ваша біда в тому, що ви не знаєте, що сталося в Україні і що відбувається. ЗМІ створили якийсь тренд того, що відбувається в Україні. Я знаю ситуацію більш глибоко. Не треба було підставлятися. Може, завтра хтось захотів би відрізати шматок Полісся. Ви уявляєте, яка була б моя реакція і нашого народу? Ми б воювали за кожен клаптик землі. Я Турчинову говорив, що якщо це ваша земля, то чому ви тоді за неї не воювали. Тим більше там було багато українських військ. Чому не воювали? Чи визнали, що не ваша земля? Занадто багато там хитросплетінь і глибоко зариті причини і те, про що не прийнято говорити публічно. Але це не означає, що ми це не обговорюємо в закритому режимі", - сказав Лукашенко.

Також Лукашенко зазначив, що ідея "русского мира" - це дурість, яку хтось запропонував пропаганді. За його словами, це надумана і дурна теза, а президенту Росії не слід приписувати цю позицію, якої він ніколи не дотримувався.

"Це не правда, що більшість за "русский мир". Я питав посла (російського - прим Єврорадіо), що означає збирання російських земель і що таке "русский мир".

"Ніхто мені так і не пояснив. Але зараз це так не звучить в російських ЗМІ. Я думаю, що вони почули моє критичне питання і зняли це з порядку денного ", - сказав очільник Білорусі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так і ми ж так думали!..
Відповісти
Останні новини
Росія ніколи не буде воювати з Білоруссю. Це буде катастрофа для самої Росії, - Лукашенко
04 серпень, 2015, 14:28