Які територіальні громади можуть утворитися на Шаччині

Які територіальні громади можуть утворитися на Шаччині
Депутати Шацької селищної ради на позачерговій сесії розгля­нули питання добровільного об’єднання територіальних громад.

Після прийняття рішення про ініціювання об’єднання буде створена робоча група з депутатів та представників орга­нів місцевого самовряду­ван­ня усіх громад, які ініціюють об’єднання, інформує Шацький край.

Рі­шення необхідно за­твер­дити на сесії, подати на узго­дження до обласної ради та облдержадміністрації, провести ще одні громадські обговорення по напрацьованих рішеннях, про які буде інформовано гро­мадськість заздалегідь.

– За пер­спек­тивним планом, в районі має бути створено три громади – Шацька, Світязька та Піщан­ська. На жаль, Пульмівська сі­ль­ська рада не погодила об’єд­нання з жодною громадою, але це їхнє рішення, і наслідки від цього вони відчують уже за декілька місяців. Якщо ми всти­г­немо провести об’єд­нання до нового бюджетного року, то фінансування громади буде від­буватися за новими прави­лами, тобто субвенції на осві­ту та медицину громади бу­дуть отримувати напряму з Києва і розподілятимуться са­мою громадою. Плану­є­ть­ся, що на Волинську обла­сть буде виділено 120 мільйонів гривень на розвиток об'єднаних гро­мад, зокрема, будівництво інфра­струк­тури, - зазначив Сергій Сидорук, радник голови Шацької РДА.

Депутат Віктор Гірич вис­тупив із пропозицією все ж таки звернутися до територіальних громад району та створити одну потужну громаду. Депу­тати селищної ради розуміють, що це хоч і дасть додаткові на­вантаження на бюджет се­лищ­ної ради, в майбутньому – об’єд­наної територіальної гро­мади, але інші села не зможуть вижити власним коштом, на­прик­лад, Піщанська.

Озвучив проект рішення Ша­цької селищної ради в.о. селищ­ного голови Микола Боярчук:

«Відповідно до ч. 1 статті 6 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних гро­мад», розглянувши ініціативу щодо об’єднання в.о селищного голови, враховуючи резуль­тати громадських обговорень селищна рада вирішила: дати згоду на добровільне об’єд­нання територіальних громад селища Шацьк, сіл Мельники, Гаївка – Шацької селищної ради, Прип’ять, Вілиця, Плоске, Кропивники – Прип’ятської сільсь­кої ради, сіл Самійличі, Пехи, Положево, Хомичі – Самійличівської сільської ради, в Ша­цьку селищну територіальну громаду з центром у селищі Ша­цьк».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще такого вiдмiнювання "Шаччина" не зустрiчав.
Відповісти