Учнів забезпечать підручниками за кошт держави

Учнів забезпечать підручниками за кошт держави
У новому навчальному році всі школярі будуть забезпечені підручниками за рахунок держави. Про це повідомив на брифінгу заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко.

Про це повідомляють Факти ICTV.

- 2015 року учні загальноосвітніх шкіл, навчальних закладів державної і комунальної форми власності забезпечуються підручниками та посібниками безкоштовно, - сказав він.

Він зазначив, що кошти на придбання підручників для школярів будуть виділені за рахунок скорочення витрат на заробітну плату та соціальні гарантії народних депутатів на 131 млн грн і на Секретаріат Кабінету міністрів - на 49 млн грн. При цьому з державного бюджету буде виділено лише половину необхідних коштів, решту витрат на підручники візьмуть місцеві бюджети.

Водночас в Адміністрації Президента допускають, що школярі можуть отримати підручники із запізненням. - Зараз контактуємо з Міносвіти щодо того, щоб 100% дітей було забезпечено підручниками, а з 1 вересня або з невеликим запізненням – це, звісно, питання процесу. Але Міносвіти говорить про те, що всі діти будуть забезпечені, - сказав Павленко.

За його словами, Міносвіти найближчим часом має повідомити керівництву всіх шкіл про нововведення і вирішити питання повернення вже зданих на підручники грошей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ці запізнення кожен рік тягнуться до нового року і довше.
Відповісти
Останні новини
Учнів забезпечать підручниками за кошт держави
04 серпень, 2015, 20:35