Лукашенко впевнений, що Росія не нападе на Білорусію

Лукашенко впевнений, що Росія не нападе на Білорусію
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не повторить долю України, і не стане об'єктом російської військової агресії.

Пише ZN.

"Росія ніколи не буде воювати з Білоруссю", - сказав Лукашенко. За його словами, за умови зовнішньої агресії громадяни Білорусі стали б воювати за кожен клаптик землі.

"Може, завтра хтось захотів би відрізати шматок Полісся. Ви уявляєте, якою була б моя реакція і нашого народу? Ми билися за кожен клаптик землі", - вважає білоруський президент.

Крім цього, Лукашенко пообіцяв незабаром вирішити долю, перебуваючого у в'язниці опозиціонера і колишнього кандидата в президенти Білорусі Миколу Статкевича.

"Я не буду лукавити, це питання на порядку денному. Вирішити це можу тільки я... Якщо його випускати, то випускати до виборів (президентських, які намічені на 11 жовтня – прим. ред.). Якщо не випускати, то не випускати. Найближчим часом ви будете про це знати", - зазначив президент Білорусі.

Також Олександр Лукашенко згадав про можливу атаку на Україну при певних "інтересах".

Знову впевнено підтвердивши, що він як президент Білорусі не підтримує ніяких військ в Україні, "ні російських, ні якихось інших", він додав: "Ніколи з нашої території ніхто не буде атакувати Україну, якщо це не буде суперечити нашим інтересам, або якщо Україна сама нападе на Білорусь".

У цьому ж інтерв'ю Лукашенко заявив, що він краще за інших розуміє причини конфлікту в Україні, і пояснив його тим, що Україна "сама підставилася".

Раніше Лукашенко в інтерв'ю Bloomberg виправдав нинішню поведінку Росії з точки зору того, що відстоювати "життєво важливі" інтереси великим державам за межами своєї країни, наприклад, в сусідніх республіках, "характерно". "Дорікати в цьому Росії не можна", - вважає лідер Білорусі.

Він також заявляв, що Білорусь не є частиною "русского мира", але обіцяв "завжди бути разом" з Росією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай забере Януковича в його родинне село Януки - обидва добрі "хвойди"...
Відповісти
нашій новій владі не треба було розхитувати ситуацію на Донбасі і не було б цієї війни. А Лукашенко дуже мудрий Президент нам би такого. Треба було не памятники валити і людям мову навязувати, а сідати за стіл переговорів, і тоді б цієї війни не було б.
Відповісти
Ти шо тишком дивишся рашаТВ чи ти фанатик з Московського патріархату?! Троль рашистський! Такий же путінський сраколиз як і той Бацька!
Відповісти
шось, видно, знає морда вусата
пуйло давно його в зю-позицію поставив, але ригорич оптиміста з себе корчить, бадьориться, словом
Відповісти
І вашим і нашим...
Відповісти
Останні новини
Лукашенко впевнений, що Росія не нападе на Білорусію
05 серпень, 2015, 04:21