Українські електрогенерації - на межі розвалу

Українські електрогенерації - на межі розвалу
В Україні - проблеми з капітальним ремонтом генеруючих потужностей електростанцій. Через незадовільну підготовку та брак вугілля збільшилась аварійність електрогенеруючих об’єктів.

Про це під час круглого столу заявив Віце-президент Всеукраїнської громадської організації «Енергетична Асоціація України» Олександр Рогозін, пише ІА «Україна Комунальна».

«Більшість аварій — результат об'єднання малоймовірних обставин, але зараз їх ймовірність зросла. Тому буденного героїзму енергетиків може не вистачити», — зазначив експерт.

За словами експерта, ремонт генеруючого обладнання електростанцій проводиться приблизно згідно з графіком Міністерства енергетики та вугільної промисловості, однак такі роботи носять більше плановий характер.

«Навіть капітальні ремонти — близькі до планових. Генеруючі компанії пояснюють це відсутністю коштів і затримками платежів», - заявляє експерт з енергетичних питань.

Крім того, пан Рогозін зазначив, що робота ТЕС, котрі в основному використовуються для маневрування потужностями, прямо залежить від імпортного вугілля, в разі відсутності якого теплоелектростанціям доведеться або зупинитись, або перейти на використання природного газу.

«Замість 1 млн. тонн вугілля необхідно використовувати 0,5 млрд куб. газу, який обійдеться в два рази дорожче самого дорогого вугілля», - зазначив він.

Однак, експерт вважає, що ще більш поглиблює кризу в енергетичному секторі – ослаблення схем видачі потужностей ТЕС, в основному, які розташовуються на території Донбасу, а саме регулярні зупинки Вуглегірської ТЕС через перебиті ЛЕП; Луганська ТЕС, яка працює в режимі «енергоострова» через обмеження лінії видачі в 110 кВт; обмежена у видачі також і Курахівська ТЕС.

«Україна стикалася з подібними проблемами і раніше: відсутність паралельної роботи з Росією, вугілля і коштів. Однак не стикалася з усіма трьома одночасно», — підкреслив пан Рогозін.

Як повідомлялось раніше, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявили про можливість введення погодинних графіків відключення електроенергії в осінньо-зимовий період. Таку ситуацію у відомстві прогнозують, якщо на вітчизняних складах не накопичать 2,7 млн тонн вугілля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо пишемо про електроГЕНЕРАЦІЮ, то чого на фото елктроЛОГІСТИКА? Різні напрямки, різні капітали, різний бізнес.... Тоді б уже ТЕС, ТЕЦ чи АЕС ;)
Відповісти
Останні новини
Українські електрогенерації - на межі розвалу
05 серпень, 2015, 08:48