У Луцьку подарували свято «дітям сонця». ФОТО

У Луцьку подарували свято «дітям сонця». ФОТО
Тепле сонце, ігри, забави, друзі, пригоди і радість від нових зустрічей - все це для дітей є звичним, коли на вулиці літо і в них канікули.

Саме цей набір літнього відпочинку подарували сьогодні для дітей з синдромом Дауна та їх батьків волонтери Міша Судніцин, Андрій Савицький, Софійка Шимків - члени організації «Діти надії» та директор центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова.

Заручившись підтримкою Мельник Олени, яка є головою правління ВОГО «Даун Синдром» у Луцьку, для дітей організували незвичне пізнавально-розважальне свято «Скарб допомоги».

На початку зустрічі всі діти розповіли трішки про себе, про свої найближчі мрії – від гарного платтячка до мрії бути відомим футболістом, тренером, стати власницею квіткового магазину.

А далі діти помандрували, згідно малюнків на карті, парком біля Палацу учнівської молоді (саме там знаходиться їх обласна громадська організація) у пошуках маленького потяга на дитячій залізниці, кумедного слоника і « мистецької стоянки». На кожному знайденому обєкті діти грали у рухливі ігри, слухали цікаві історії про потяг та слонів.

На мистецькій стоянці майстриня Олеся Задонцева, за бажанням дітей, робила тату на руках, обличчя. Дівчатка прагнули квіток і сонечка, хлопці футбольного м’ячика або дракончика. Завершивши пригодницьку прогулянку діти поспішили до залу де на них чекав солодкий стіл з запашною піцою, і прохолодним соком з добром організований благодійниками свята. Продовжилась зустріч веселою, танцювальною дискотекою, забавами від клоуна, роль якого виконували методист центральної бібліотеки для дорослих Марина Пивовар.

Своїм святом волонтери з організації «Діти надії» подарували і самим дітям і їх батькам радість нового спілкування, нових вражень, емоцій, краси, любові, віри і народження нових мрій і бажань. Саме через спілкування з цими особливими дітьми, які відкритті до людей через свою сонячну посмішку, за якою ніколи не криється зло і погані наміри, ми повинні принести в цей світ віру, тепло, світло, щастя і добро.

Свято закінчилось, але для цих дітей воно має продовження у виступах лялькового театру «Соняшник» центральної бібліотеки для дітей, заняттях у творчих студіях, волонтерських акціях і просто веселих зустрічах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти, свято
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.