Держкомпанія стверджує, що затримані 2,6 т бурштину – легальні

Держкомпанія стверджує, що затримані 2,6 т бурштину – легальні
Вилучені правоохоронними органами у Рівненській області у вівторок, 4 серпня, 2,6 тонни бурштину належать державній компанії «Укрбурштин», яка стверджує, що цей бурштин – легальний та вимагає його повернення.

Про це заявила арбітражний керуючий компанії «Укрбурштин» Олена Левкович на прес-конференції в середу, 5 серпня, повідомляє Українська правда.

«Ми будемо подавати в суд, щоб повернути нам цю сировину», – сказала вона.

Левкович пояснила, що компанія знаходиться у процедурі санації і не має можливості самостійно проводити геологорозвідувальні роботи на ділянці площею понад 1 тис. га, на який вона має всі необхідні дозвільні документи. Для цих робіт «Укрбурштин» залучив три приватні компанії, з якими уклав відповідні договори.

Вона додала, що вилучений бурштин був підготовлений для проведення експертизи, яка повинна була встановити, що це дійсно бурштин, і визначити стартову ціну для його продажу. Для продажу компанія «Укрбурштин» почала пошук торгуючої компанії.

За словами Левкович, продаж був схвалений комітетом кредиторів компанії, а виручені гроші повинні були піти на погашення боргів «Укрбурштину».

Вона запевняє, що правоохоронним органам були своєчасно надані всі необхідні документи, що підтверджують законність видобутку цієї партії бурштину.

За словами Левкович, в середу вранці заплановано засідання суду, на якому представники правоохоронних органів будуть просити суд дозволити арешт партії бурштину та мікроавтобуса, в якому він знаходився.

Як відомо, у вівторок спеціальна група МВС за участю Державної фіскальної служби вилучила у Рівненській області 2,6 тонни бурштину. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що цей бурштин був здобутий незаконно і готувався до контрабандної відправки за кордон. Його вартість, за попередніми оцінками, становить близько $3 млн.

Також Аваков пообіцяв назвати в цій справі «одіозні імена».

Арсеній Яценюк у свою чергу заявив, що бурштин потрібно продати на аукціоні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бурштин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так вчора показували по ТВ та писали що цей бурштин був накритий будівельним мусором. Тоді питання яка така фірма офіційно транспортує легальний бурштин у мішках з під мусора білого кольору накритого і заплачене мито мусором. Це є чистої води бздура. Ось така в нас влада котру потрібно не перевибирати а анексувати -твіддати до суду.Невже невидно пересування цього бурштину .Ганьба всім хт причетний до цієї справи. І ганьба нашій міліції котру назвати поліцією неповертається язик . Були лошарами розводили одурманених укра\нців і стара пісеньк азнову пливе. Шановний панек Авакян армянський жидомасон - невже ви не в курсах що це був за бурштин.
Відповісти
як може видобуток бути незаконним, а добутий бурштин - легальним??
Відповісти
Останні новини
Держкомпанія стверджує, що затримані 2,6 т бурштину – легальні
05 серпень, 2015, 12:48