На кладовищі Луцька повалені пам'ятники, а могили заросли чагарниками. ФОТО

На кладовищі Луцька повалені пам'ятники, а могили заросли чагарниками. ФОТО
Благоустрій луцьких кладовищ залишає бажати кращого. Міські цвинтарі зарослі кущами, деревами, деінде повалені хрести та пам'ятники. Деякими кладовищами через чагарники навіть важко пересуватися. Такий вандалізм – це справа в основному не людей, а часу.

Журналісти інтернет-видання «ВолиньPost» побували на трьох міських кладовищах і на власні очі побачили, у якому стані знаходяться місця останнього спочинку лучан.

Перший цвинтар, який відвідали, знаходиться поблизу Луцька у селі Гаразджі. Саме це кладовище серед усіх міських найбільше та утримується у найкращому стані. Воно поділене на сектори. До могил організований зручний доїзд. Не проблема дістатися навіть до віддалених секторів.

Наступний цвинтар знаходиться на вулиці Шевченка. Саме на ньому могили позаростали лісом чагарників, порозросталися дерева, є повалені хрести та пам'ятники. Деякі могили вже майже втратилися. Схоже на те, що коса давно не торкалася трави на цьому цвинтарі.

3-й цвинтар, який відвідали журналісти «ВолиньPost», знаходиться на вулиці Рівненській. Він у кращому стані, аніж той, що на Шевченка, проте прибрати чагарник теж не завадило б.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дикуни, а не люди.
Відповісти
я не можу сказати,що в Гаразджі все гарно. Якщо зайти у старі сектори, то можна побачити разосші чагарником могили, які не прибирались багато років.Але найгірше те, що стали ховати в проходах між секторами. Причому поховання роблять так близько одне від одного,що пробиратися до місця потрібно прямо по могилам. Біля моїх діда і баби зробили свіже поховання, можна сказати впритул. Викопали землю, згрузили на нашу могилу. Потім закопали, а на нашій так безлад і остався. Приходиш, а там все в грязі, потоптано. Дуже неприємно.
Відповісти
Хотілось би , щоб журналісти не тільки проїхались по цвинтарах, а й спитали у похоронному бюро, чому такий безлад...Є багато могил , які нікому доглядати.
Відповісти
А де саме на Шевченка цвинтар?
Відповісти
напроти "Наш Край"
Відповісти
це мабуть навпроти супермаркету "Наш край" через дорогу. Цвинтар старий, невеликий він вже ніби й закритий,але якось домовляються і все ж таки там ховають померлих. Там дійсно є старі занедбані могилки, бо всі ніби віруючі, а проявити своє християнське милосердя і зробити добру справу, прибравши занедбану могилу у нас не прийнято. До речі могли б і батюшки на прповідях спонукати своїх прихожан до подібних діянь.
Відповісти
Google координати 50.750718, 25.314023 зеленим позначено, це вулиця Зарічна, і там найстаріший цвинтар із всіх описаних, недіючий вже дуже давно, було в новинах, що там похована "луцька відьма". Та і журналісти про кладовище на володимирській забули.
Відповісти
На горбочку? Щось бачив, пригадую.
Дзенькую бардзо.
Відповісти
Величезне прохання до адміністрації кладовища у Гаразджі налагодити водопостачання, бо існуюче вкрай незадовільне. Дуже далеко йти по воду. Раніше крани з водою були розташовані значно зручніше. Єдиною вадою було те, що не було облаштовано водовідведення і вода стікала під пам'ятники та руйнувала їх. Можна ж було б укласти якісь жолоби, щоб вода стікала спрямовано, а не розтікалася калюжами, утворюючи болото. Зараз, до речі, те ж саме! Пропозиція: я не проти сплачувати якісь додаткові гроші для благоустрою цвинтаря, щоб там вчасно скошувалася трава, поливалися квіти, заміталися доріжки, тощо. Я, окрім могил моїх рідних, доглядаю ще за двома "закинутими" до яких уже давно не навідуються.З віком мені стає робити це дедалі важче. Можливо родичі, які живуть десь далеко, або ще з якихось причин не можуть приходити на цвинтар, могли б за певні кошти замовити у працівників кладовища послугу по догляду за могилами.
Відповісти
а як би ви знали скільки грошей 'здирають' за те щоб похоронити людину на кладовищі на шевченка і це притому що місце було давно 'забите',ще як кладовивище функціонувало,та ще й в них такий закон,що вінки,хрести і труни треба тільки в них замовляти.гроші деруть,а впорядкувати неможуть або нехочуть!
Відповісти
Останні новини
На кладовищі Луцька повалені пам'ятники, а могили заросли чагарниками. ФОТО
20 серпень, 2015, 09:00