Як лучанин-доброволець воює в полку «Азов». ВІДЕО

Як лучанин-доброволець воює в полку «Азов». ВІДЕО
Лучанин Сергій «Чек» Ващук уже понад рік служить у добровольчому батальйоні, а нині полку «Азов».

Він дав ексклюзивне інтерв’ю Громадському.Волинь, де розповів про своє нове життя на військовій службі та що йому вдалося пережити у своєму молодому віці.

Активний майданівець Сергій Ващук очолював у час революції об’єднання «правих» «Чорний блок». Серед активістів цього угрупування була радикально налаштована молодь, яка сповідувала цінності націоналізму.

Згодом, коли відбулася анексія Криму, а за нею війна, Сергій та багато його побратимів пішли захищати країну у полку «Азов». «Чорні чоловічки», як тоді себе називали майбутні азовці, зробили відеозвернення у дворі Луцького замку та добровільно вирушили у зону АТО на захист Вітчизни.

Згодом, парадоксально, колишні майданівці оформляються у полку як правоохоронці і навіть одягають форму міліціонерів, проти яких затято боролися на Майдані. І все, аби воювати за країну.

До бурхливих часів у державі Сергій займався історичною реконструкцією. Зокрема, відтворював середньовічні лицарські бої. Досвід таких боїв під час реконструкцій знадобився добровольцю й на війні. Більше про те, як із лицарів у добровольці прийшов азовець Сергій Ващук дивіться у інтерв’ю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець Сергій!
Відповісти
Покидьок Сергій!!!! Приперся в чужу хату зі зброєю і влаштовує свої порядки!
Відповісти