Як волинські митці допомагають бійцям АТО

Як волинські митці допомагають бійцям АТО
На Волині писатимуть великоформатну картину, кошти від продажу якої спрямують на допомогу бійцям АТО.

Про це повідомляє Слово Волині.

Великоформатну картину «Волинський Загорів – символ духовності, незламності, патріотизму» розміром 180*100 см впродовж двох днів писатимуть десять художників з Луцька та району в рамках пленеру, який відбувається в Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового та селі Новий Загорів Локачинського району.

Окрім того, художники напишуть індивідуальні роботи, які 23 серпня цього року презентують глядачам в Торчинському музеї та організують аукціон. Усі виручені кошти будуть спрямовані на допомогу бійцям АТО. Про це розповів директор Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник.

За його словами, захід присвячений Дню Незалежності України: «Тема «Загорів волинський» дуже тісно пов’язана з темою боротьби та жертовності за Незалежність України. Ми розповідатимемо про події, які відбулись в Новому Загорові в 1943 році.

8-11 вересня там відбувся дуже великий бій між чотою УПА (44 людини) та німецькими військовими формуваннями. Більшість вояків цього бою самовіддано стояли до самого кінця в Загорівському монастирі. Це був форпост для бійців УПА. Подвиг 44-ох бійців, яких очолював Андрій Марцинюк «Береза», полягав в тому, що вони протистояли значно переважаючій силі німецьких військ.

За різними підрахунками їх було в 20-30 разів більше, ніж повстанців, але навіть при такій чисельній меншості, зуміли втриматися і не здати монастир. 29 бійців загинули, а 16 пішли на прорив і вирвалися з оточення».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як волинські митці допомагають бійцям АТО
05 серпень, 2015, 14:41