Волинян закликають проявити високий рівень свідомості та патріотизму

Волинян закликають проявити високий рівень свідомості та патріотизму
У Волинській області триває шоста черга часткової мобілізації. Але результати залишають бажати кращого. Найменший відсоток громадян, які готові захищати рідну землю, виявились у Камінь-Каширському, Луцькому, Старовижівському, Ратнівському та Любомльському районах, - повідомляє військовий комісар Луцького об’єднаного міського військового комісаріату Худик В.М.

На початок серпня до війська пішли лише 34% особового складу запасу. Найвищий рівень виконання завдання мобілізації демонструє Горохівсько-Локачинський (55%), Маневицько-Любешівський (54%) та Рожищенський (52%) районні військові комісаріати.

Значно нижчі результати у Володимир-Волинському (41%) і Ківерцівському (42%) військкоматах. Найгірші результати роботи ‒ у Луцькому, Камінь-Каширському, Ратнівському, Старовижівському та Любомльському районах.

Звісно, ті, хто ухиляються від виконання конституційного обов’язку, будуть відповідати за це. Зокрема, за ухилення від військового обов’язку передбачається не тільки адміністративна, а й кримінальна відповідальність (від 2 до 5 років позбавлення волі).

Найбільшу кількість хворих та непридатних виявили військово-лікарські комісії у Володимирі-Волинському, Камінь-Каширському та Ківерцівському районах – усі по 41%, у Рожищенському – 43%, Любешівському і Старовижівському – 47%, а у Шацькому районі кожен другий виявився непридатним.

Нагадуємо, що з військкоматів громадяни направляються до навчальних центрів, де проходять військову підготовку за визначеною спеціальністю, попередньо отримують військову форму та зараховуються на грошовий, продовольчий та інші види забезпечення.

Підготовка здійснюється за основними напрямками: вогнева підготовка, медична, а також тактична, інженерна підготовка тощо. Підготовку здійснюють штатні кваліфіковані інструктори, які є учасниками бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.

І тільки по завершенню підготовки у навчальних центрах та полігонах мобілізовані військовослужбовці направляються безпосередньо у військові частини. При цьому, добровольці, тобто ті, хто самостійно прийшов до військкоматів до вручення йому повістки, мають пріоритетне право вибору подальшого місця служби.

Крім того, додають, що державою гарантується виконання цілого соціального пакету щодо громадян, які призвані за мобілізацією:

- за ними зберігається місце роботи, посада, середній заробіток на підприємстві та організації, незалежно від форм власності (при одночасному отриманні грошового забезпечення за місцем проходження військової служби);
- нараховується одноразова грошова допомога, яка буде виплачуватися по демобілізації;
- продовжується виплата пенсій пенсіонерам, у разі призову на військову службу під час мобілізації.

Волинський обласний військовий комісаріат закликає волинян проявити високий рівень свідомості та виконати святий обов’язок у ці вкрай складні для України часи.

Військові комісаріати Волинської області чекають громадян для проходження військової служби у Збройних Силах України, підрозділах Національної гвардії та інших законних військових формуваннях.
За додатковою інформацією просимо звертатися до військового комісаріату за місцем проживання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
затримання перекормленого хлопчика на лексусі невідловленим селянам залишилось тількі свідомість проявляти.хай мурло з військомата розкаже чому так тяжко простим людям отримати навіть той папірець про учасника ато.
Відповісти
О як заспівали!:) Про соц-пакет - брехня!!! Воєнкоми соплі жували коли Бандерштати різні проходили, молодики вгодовані по нічних клубах вештаються, а їм плану немає?! Не там шукаєте шановні!!!
Відповісти
Вчепились "Луцький район", "Луцький район" - Луцьк план дае без проблем?
Луцьк у звiтах наче не iснуе.
Гунчик вже не базiкае, що в армiю беруть лише сiльських?
Відповісти
в армію, хай там стрибають
Відповісти
Вчера друг звонил с АТО, стоит 5 км от Донецка. Каждую ночь обстрелы, отвечать нельзя. Зарплата 2500 грн, боевых не платят...странно почему никто не хочет идти в АТО да?
Відповісти
Смердить від таких статтей... Волинський обласний військовий комісаріат закликає волинян проявити високий рівень свідомості та виконати святий обов’язок у ці вкрай складні для України часи. Фу.....
Відповісти
Останні новини
Волинян закликають проявити високий рівень свідомості та патріотизму
06 серпень, 2015, 10:06