Чому у радянські часи Кобзаря не зображали молодим. ВІДЕО

Чому у радянські часи Кобзаря не зображали молодим. ВІДЕО
На Волині побував голова Української спілки образотворчих митців Канади скульптор Олег Лесюк.

Народжений у Львові, він вже 20 років живе і творить в Канаді. Син відомого українського скульптора Любомира Лесюка продовжив творчу справу свого батька на еміграції, йдеться у сюжеті Громадського.Волинь.

Автор численних пам'ятників, пам'ятних знаків, паркових скульптур і меморіальних таблиць в Україні, Італії, Франції, Великобританії, Канаді і США. Зокрема, на його творчому рахунку і п'ять пам'ятників Тарасу Шевченку, що знаходяться у різних куточках світу.

Один з них і в нашій області, у Іваничах. До 200-річчя з Дня народження Шевченка на Волині видали брошуру, у якій під світлиною іваничівського Кобзаря вказали ім’я іншого скульптора.

Непорозуміння це виявив волинський друг Олега Лесюка, шевченкознавець Руслан Теліпський. Він віднаходить монументи на честь Кобзаря, фотографує їх і зображає на листівках. Знаючи усе про Шевченка, Руслан і звернув увагу на помилку.

Як Сталін став Шевченком? Чому монументи на честь українського пророка встановлювали на місці, де стояв Ленін? Чому у радянські часи Кобзаря не зображали молодим? Як бачать батька Тараса у різних куточках світу? Про це – розмова у студії «Громадське.Волинь»


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ведуча - молодець
з неприхованим піететом промовляє "ВОЛОДИМИР ІЛЬЛІЧЬ ЛЕНІН" на 11хв.12сек
Відповісти