При луцьких дитсадках запрацюють благодійні фонди

При луцьких дитсадках запрацюють благодійні фонди
Впродовж останніх місяців робоча група проекту «Забезпечення прозорості та підзвітності використання фінансових ресурсів у дошкільних навчальних закладах м. Луцька», що фінансується Міжнародним фондом «Відродження» напрацьовувала проект рішення «Про врегулювання окремих питань батьківської фінансової допомоги в діяльності закладів освіти м. Луцька».

Проект рішення сприяє зменшенню обігу готівкових коштів у дошкільних навчальних закладах, закладає механізми прозорості використання батьківських коштів та надає можливості для залучення додаткових фінансових ресурсів для вирішення питань садочків, інформує прес-служба Волинського Інституту Права.

Відтак, після тривалих обговорень, вагань, пересторог та критики під час 76-ї сесії, що відбулась 30 липня 2015 року депутатський сектор прийняв доленосне рішення.

Отож, текст рішення Луцької міської:

1. Заборонити працівникам комунальних закладів освіти м. Луцька з 01.10.2015 року отримання готівкових грошових коштів у будь-який формі та за будь-яким призначенням з батьків вихованців та учнів. Керівникам та працівникам комунальних закладів освіти м. Луцька необхідно утримуватись від формування рахунків витрат чи звернень до батьківських комітетів щодо визначення термінів та розмірів надання матеріальної допомоги чи отримання грошових коштів від батьків чи батьківських комітетів. Рекомендувати батьківським комітетам розглянути можливість перейти на безготівкову форму шляхом зарахування на відповідний розрахунковий рахунок освітнього закладу; матеріальні цінності повинні передаватись із дотриманням порядку передання благодійної пожертви.

2. Рекомендувати батьківським комітетам комунальних закладів освіти м. Луцька створення благодійних фондів як юридичних осіб, що є відповідальними за свою діяльність у порядку визначеному Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації». Залучення грошових коштів до благодійних фондів повинно відбуватись виключно на добровільній основі; благодійниками і меценатами можуть виступати будь-які фізичні і юридичні особи. Витрачання грошових коштів благодійних фондів та їх звітування відбувається згідно із вимогами чинного законодавства та їх статутами за рішенням органів управління відповідного фонду.

3. Управлінню освіти та юридичному відділу Луцької міської ради продовжити відповідну роз’яснювальну роботу для батьківських комітетів освітніх закладів щодо утворення благодійного фонду та зразки документів, що необхідні для реєстрації.

Управлінню освіти та управлінню фінансів та бюджету Луцької міської ради підготувати відповідне роз’яснення щодо прийняття комунальними закладами освіти матеріальної допомоги (грошових коштів, майна тощо) від благодійників та благодійних організацій, в т.ч. обліку і витрачання матеріальної допомоги із урахуванням побажань благодійників, розподілення платежів за платіжними призначеннями, тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДНЗ, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Невже, дочекались а точніше забоялись )
Відповісти
Ха-ха-ха, хто кого забоявся, Дмитро? На відміну від Вашої подружки ми і за минулий рік прозвітували про кожну витрачену копійку. І Вам здається взагалі по барабану хто і на шо здає. За цей рік Ви вже звикли, що Вашу дитину утримували за кошти інших батьків, а не за Ваші. Маю велику надію, що Ви вже забрали документи з нашого чудового садочка!
Відповісти
Останні новини
При луцьких дитсадках запрацюють благодійні фонди
06 серпень, 2015, 12:15