Як проходять Дні Добросусідства між Україною та Польщею. ФОТО

Як проходять Дні Добросусідства між Україною та Польщею. ФОТО
Європейські Дні Добросусідства між Польщею і Україною нині знову проходять на українсько-польському кордоні.

Про це повідомили у прес-службі прикордонників.

Так, 6 серпня, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Грабове» Луцького загону на напрямку сіл Адамчуки Шацького району, що на Волині, та Збереже Люблінського воєводства Республіки Польща відбулося відкриття заходів, які триватимуть до 9 серпня.

Заходи відбуваються безпосередньо біля лінії кордону як з української, так і з польської сторони. Для поєднання обох берегів Західного Бугу та створення можливості перетину кордону через річку спеціально для цієї події інженерними підрозділами збройних сил Республіки Польща споруджено понтонний міст, а вже силами органів місцевого самоврядування та прикордонних підрозділів обох країн облаштовано тимчасові пункти пропуску.

Таким чином, українці та поляки зможуть у ці дні відвідати один одного та взяти участь у святкових заходах по другу сторону Бугу.

Місце проведення заходу сприяє втіленню в життя ідеї добросусідства та пропагуванню відкритого кордону між ЄС і Україною. Метою проведення Європейських Днів Добросусідства – звернення уваги громадськості на стан кордону, створення простору для розвитку співпраці між країнами, залучення широкого кола громадськості, популяризації української та польської культур.

У ці дні організаторами заплановано проведення низки цікавих спортивних та культурно-розважальних заходів. Молодь зможе відстояти свою державу під час транскордонних змагань з велосипедного ралі та пробігу «Полісся», запливу Західним Бугом на байдарках, а в турнірі по футболу до правоохоронних відомств України, Республіки Польща долучиться команда з Республіки Білорусь.

Крім цього, сусіди зможуть послухати виступи українських та польських молодіжних музичних гуртів, відвідати ярмарки, рибалки позмагаються в удачі під час рибальського турніру. Також впродовж цих днів пройдуть різнопланові господарські форуми та семінари.

Головним завданням прикордонників під час проведення прикордонного контролю громадян та дотримання прикордонного режиму - забезпечити надійну охорону державного кордону та створити сприятливі умови для перетину кордону громадян.

Перетин українсько-польського державного кордону в районі прикордонного знаку № 1055 в ці дні відбуватиметься згідно із вимогами діючого законодавства обох держав з прикордонних питань.

Усіх бажаючих, які захочуть долучитися до заходу, пропускатимуть при наявності дійсного закордонного паспорту та візи, або ж для місцевих жителів в додаток до паспорта - картки малого прикордонного руху.

Крім цього, перебування та пересування громадян в прикордонні без перетину кордону повинно бути з документами, що посвідчують особу, тому громадяни повинні дотримуватись правил прикордонного режиму, а при перетині кордону пам'ятати про заборону переміщення товарів поза митним контролем, переміщення небезпечних матеріалів, зброї та наркотичних засобів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Років 3 назад був і я в Адамчуках. Туди треба їхати з камерою - маски шоу відпочивають...П"яні в доску "наші" тобто українці, в трусах, під спідницями, в цицьках і т. переносять сигарети. На польській стороні їх любо купують поляки))) Щодо організації - з нашого боку - приїзжі та місцеві зі своїми ковдрами "бухають", з польської сторони як і все в польщі - акуратно, намети, біотуалети.... Хочете екстріму, заробити і побухати - "милости просим")))
Відповісти