Ковельчанину винні 200 літрів дизпалива

Ковельчанину винні 200 літрів дизпалива
Ковельський підприємець уклав договір на придбання дизельного палива із однією із компаній.

Про це повідомляє Kowel.com.

Через деякий час заправники припинили відпускати пальне на підставі придбаних ним талонів, мотивуючи тим, що останні «виведені з дії».
Загалом же, ковельчанину винні 200 літрів дизпалива, що підтверджується наявними в нього 18 талонами. Щоб отримати відшкодування, чоловік подав судовий позов.

Відповідач позов не визнав, бо позивач нібито не довів, що пластикові картки були придбані саме у даного підприємства. Найбільшим доказом стала заява про те, що вищевказане товариство не здійснювало випуск тих 18-ти талонів.

Суд прийшов до висновку, що всі докази компанії-відповідача є надуманими, не ґрунтуються на доказах, оскільки пластикові картки на отримання нафтопродуктів забезпечені ступенем захисту встановленим емітентом і є достатнім підтвердженням факту укладення договору купівлі-продажу пального, що дає право позивачу на отримання пального, а відповідача зобов’язує відпустити пальне власнику такого талона.

Власники автозаправок мають право на заміну талонів, але ця заміна не повинна позбавляти споживача права власності та призводити іншу сторону до безпідставного збагачення за рахунок споживачів. Твердження відповідача, що «талон підтверджує право його власника на отримання нафтопродукту, але не підтверджує факт придбання талону», є домислом, що не ґрунтується на доказах у справі, а тому судом було відхилено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.