«Волинь» купила швейцарського форварда

«Волинь» купила швейцарського форварда
Черговим футболістом, який уклав контракт із «Волинню» у літнє міжсезоння, став швейцарський форвард Даніель Суботіч. Угода з гравцем розрахована на 3 роки.

Про це інформує офіційна прес-служба клубу.

Даніель Суботіч (на фото).
Народився 31 січня 1989 року, зріст: 189 см, вага: 86 кг.
Ігрове амплуа: нападник.

Даніель Суботіч народився в хорватському Загребі, однак за походженням є боснійцем. Наразі у гравця подвійне громадянство: Швейцарії та Сербії. Кар’єру розпочинав у швейцарському клубі «Базель», а вже у віці 18 років перспективний форвард був запрошений у англійський «Портсмут». Клуб Прем’єр-ліги шукав гравця, здатного замінити провідних нападників команди, які в той час грали на кубку Африки. Тренер «Портсмута», відомий фахівець Гаррі Реднап, відзначив, що Суботіч непогано себе зарекомендував тренуючись із основною командою. Проте дебютувати у одній з найсильніших ліг світу гравцю так і не судилося.

У 2008 році Суботіч відіграв в оренді за бельгійський клуб «Зульте Варегем» 13 матчів та забив 1 гол. У 2009 році повернувся до Англії і зіграв за «Портсмут» в змаганнях резервістів (7 матчів, 2 голи). У 2010 році форварда запросили до італійського клубу «Гроссето», який виступав у серії Б. Але і на Аппенінах Даніель виступав переважно за резервну команду, відзначившись 6 голами в 5 матчах. За основу ж «Гроссето» Суботіч відіграв лише 61 хвилину.

Незадоволений відсутністю ігрової практики, молодий форвард у лютому 2011 року переїжджає до румунського клубу «Універсітатя» (Крайова). Там він нарешті став гравцем основи і зіграв в усіх 16 матчах другого кола чемпіонату та забив 5 м’ячів. Але влітку Суботіч знову був змушений шукати новий клуб. Форвард побував на перегляді спочатку у шотландському «Сент-Джонстоні», а потім у російській «Томі». Останнім гравець сподобався, однак через фінансові проблеми клубу до підписання контракту справа не дійшла. Суботіч повернувся до Румунії і уклав угоду із клубом «Таргу Муреш», за який протягом минулого сезону провів 17 матчів та забив 3 голи.

Також гравець виступав у складі юніорської збірної Швейцарії віком до 19 років на відборі до ЄВРО 2008 (6 матчів, без забитих голів).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волинь» купила швейцарського форварда
05 липень, 2012, 14:17