Заготівельники чорниці поповнили бюджет на 4 мільйони гривень

Заготівельники чорниці поповнили бюджет на 4 мільйони гривень
Заготівельники волинської чорниці та іншої дикорослої продукції вже сплатили до бюджетів всіх рівнів 4 мільйони гривень податкових платежів.

Як свідчить аналітика ГУ ДФС у Волинській області, більше 3 мільйонів гривень, сплачених заготівельниками дарів лісу, поповнили місцеві бюджети, а 246 тисяч гривень – це перерахована сума військового збору із придбаних у волинян ягід чорниці та ожини. Окрім того, до держбюджету сплачено також майже 800 тисяч гривень ПДФО.

«Загалом тенденція щодо надходження податкових платежів до бюджету нинішнього року дещо перевищує минулорічні показники. Тому ми систематично зустрічаємося з представниками заготівельного бізнесу з тим, щоб з’ясувати їх можливості щодо заготівлі і спрогнозувати надходження в бюджет. Звичайно, що ми переконуємо всіх учасників заготівельного бізнесу працювати легально і сплачувати належні податки в бюджет, оскільки громади повинні отримати кошти із заготовленої на їх території лісової продукції», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Оскільки чорничний сезон добігає кінця, то голови територіальних громад спільно з фахівцями ДФС на місцях повинні подбати, щоб із заготівлі ожини, грибів та лікарських рослин місцеві бюджети теж отримали належні податки, - наголошують в ГУ ДФС Волині.

Станом на 6 серпня 2015 року загалом в області заготовлено 1314,94 тонни дикорослої продукції, із цієї кількості 1250,8 тонни – це заготовлена з комерційною метою чорниця.

Нині у переліку заготівельників, котрі легально здійснюють свою діяльність, - майже сорок підприємців та комерційних структур.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Заготівельники чорниці поповнили бюджет на 4 мільйони гривень
07 серпень, 2015, 09:38